web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Mistä on hyvä lähihoitaja tehty?

Julkaistu: Super-lehdessä

Mistä on hyvä lähihoitaja tehty?

Lähihoitaja tekee työtä lähellä ihmistä. Lähihoitaja on yleensä potilaan tai asiakkaan lähin hoitaja. Onnistuakseen työssään lähihoitaja tarvitsee monenlaista tietoa, taitoa, kokemusta, suhteita ja oikeaa asennetta.

Lähihoitajakoulutus antaa erinomaiset eväät laaja-alaiseen työskentelyyn sosiaali- ja terveydenhuollossa. Myönteinen asennoituminen luo eväitä selviytyä vaihtelevista tilanteista. Erilaiset uskomukset, kuten uskominen omaan arvokkuuteen ja tavoitteiden saavuttamiseen kantavat vaikeissakin tilanteissa. Kun tähän yhdistetään aktiivinen ja itsenäinen, tarvittaessa kriittinenkin työote, lähihoitajalla on hyvät eväät menestyä työssään.

Itsenäinen työntekijä osaa toimia myös ryhmässä. Hän on valmis tarttumaan myös sellaisiin asioihin, jotka eivät näytä kuuluvan suoranaisesti kenenkään tehtäviin. Tällaiset asiat voivat kuitenkin olla työyhteisön kannalta hyvinkin tärkeitä. Ryhmässä osaava lähihoitaja tunnistaa omat ja työkavereiden sekä esimiehen vahvuudet ja rajoitukset ja on valmis toimimaan vahvuuksia korostaen.

Taitava lähihoitaja on valmis sekä - että –ajatteluun, jolloin hän etsii vaihtoehtoja
joka - tai –ajattelun sijaan. Hän ei anna periksi silloin, kun loistavakaan idea ei saa välittömästi kannatusta. Hän ajattelee pitkäjänteisesti ja on valmis esittämään asian uudelleen ja uudelleen sopivammassa tilanteessa. Hän hankkii myös tukijoita ajatukselleen.

Työssään onnistuva lähihoitaja kantaa vastuun omasta ammatillisesta kehittymisestään ja tarvittaessa työnantajaa luomaan tähän edellytykset. Hän luo omalla toiminnallaan myös esimiehelle ja työkavereille mahdollisuuden onnistua tehtävissä. Samalla hän onnistuu itsekin. Kehittyvän lähihoitajan mottona voi olla: oma kehittyminen on elämänpituinen matka. Osaava lähihoitaja on kiinnostunut tulevaisuudestaan, koska hän joka tapauksessa tulee viettämään siellä koko loppuelämänsä.


Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

How Natural Winemaker Frank Cornelissen Innovated While Staying True to His Brand

Lue lisää »

Studies Highlight Gender and Race-Based Gaps in Patent Applications

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Today I am grateful

This month I celebrate the memory of my dad who passed in 2016. When I sat down to write this week’s blog, I recalled...

Lue lisää »

Turning apathy into action

We were two hours into my shift as a poll worker during last week’s midterm election when a young man dressed in...

Lue lisää »