web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Mistä on hyvä lähihoitaja tehty?

Julkaistu: Super-lehdessä

Mistä on hyvä lähihoitaja tehty?

Lähihoitaja tekee työtä lähellä ihmistä. Lähihoitaja on yleensä potilaan tai asiakkaan lähin hoitaja. Onnistuakseen työssään lähihoitaja tarvitsee monenlaista tietoa, taitoa, kokemusta, suhteita ja oikeaa asennetta.

Lähihoitajakoulutus antaa erinomaiset eväät laaja-alaiseen työskentelyyn sosiaali- ja terveydenhuollossa. Myönteinen asennoituminen luo eväitä selviytyä vaihtelevista tilanteista. Erilaiset uskomukset, kuten uskominen omaan arvokkuuteen ja tavoitteiden saavuttamiseen kantavat vaikeissakin tilanteissa. Kun tähän yhdistetään aktiivinen ja itsenäinen, tarvittaessa kriittinenkin työote, lähihoitajalla on hyvät eväät menestyä työssään.

Itsenäinen työntekijä osaa toimia myös ryhmässä. Hän on valmis tarttumaan myös sellaisiin asioihin, jotka eivät näytä kuuluvan suoranaisesti kenenkään tehtäviin. Tällaiset asiat voivat kuitenkin olla työyhteisön kannalta hyvinkin tärkeitä. Ryhmässä osaava lähihoitaja tunnistaa omat ja työkavereiden sekä esimiehen vahvuudet ja rajoitukset ja on valmis toimimaan vahvuuksia korostaen.

Taitava lähihoitaja on valmis sekä - että –ajatteluun, jolloin hän etsii vaihtoehtoja
joka - tai –ajattelun sijaan. Hän ei anna periksi silloin, kun loistavakaan idea ei saa välittömästi kannatusta. Hän ajattelee pitkäjänteisesti ja on valmis esittämään asian uudelleen ja uudelleen sopivammassa tilanteessa. Hän hankkii myös tukijoita ajatukselleen.

Työssään onnistuva lähihoitaja kantaa vastuun omasta ammatillisesta kehittymisestään ja tarvittaessa työnantajaa luomaan tähän edellytykset. Hän luo omalla toiminnallaan myös esimiehelle ja työkavereille mahdollisuuden onnistua tehtävissä. Samalla hän onnistuu itsekin. Kehittyvän lähihoitajan mottona voi olla: oma kehittyminen on elämänpituinen matka. Osaava lähihoitaja on kiinnostunut tulevaisuudestaan, koska hän joka tapauksessa tulee viettämään siellä koko loppuelämänsä.


Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »