web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Poliitikot vastaavat muuhun, kuin mitä kysytäänEilen illalla Marja Sannikka kysyi monta kertaa Annika Saarikolta muiden hallituspuolueiden luottamuksen pettämisestä, kun keskustan eduskuntaryhmä äänesti opposition mukana vastoin hallitukseen esitystä luonnonsuojelulain valiokuntakäsittelyssä. Saarikko ei vastannut joko kyllä tai ei, vaan hän puhui arvoista ja poikkeuksellisesta menettelystä.
Voi sanoa, että Saarikko on taitava poliitikko, vastaa omalla tavallaan siitä riippumatta, miten kysytään. Moni kokematon poliitikon alku vastaisi kyllä suorempaan.
Aikanaan toimittaja kysyi valtiovarainministeri Iiro Viinaselta, tuleeko devalvaatio. Viinanen oli ehdoton vastauksessaan, ettei tulisi devalvaatiota. Hän ei tietenkään voinut muuta vastata. Kaiken kukkaraksi hän löi toimittajan kanssa tonnilla vetoa. Toimittaja voitti. Viinanen maksoi taskustaan ottamilla rahoilla vetonsa.
Jokaviikkoisissa eduskunnan kyselytunneissa katson sitä, miten ministerit vastaavat edustajien kysymyksiin. Toiset ovat taitavampia kuin toiset vastatessaan. Moni osaa käyttää minuutin puheenvuoronsa taitavasti siten, että puhuu enemmän muusta kuin tarkkaan ottaen kysyjän tarkoittamasta asiasta.
Politiikka on oma ”taiteen” lajinsa. Kaikki eivät siinä menesty. Poliitikon on osattava puhua vakuuttavasti ja mikä tärkeintä, pystyttävä vakuuttamaan oma kannattajakuntansa. Siinä tarvitaan viestinnällistä osaamista hyvän asiahallinnan lisäksi.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Behind the Research: Marlous van Waijenburg

Lue lisää »

Harvard Business School Announces New Venture Competition Finalists in Student Business, Social Enterprise, and Alumni Tracks

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Today I am grateful

This month I celebrate the memory of my dad who passed in 2016. When I sat down to write this week’s blog, I recalled...

Lue lisää »

Turning apathy into action

We were two hours into my shift as a poll worker during last week’s midterm election when a young man dressed in...

Lue lisää »