web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Johtaminen ammattiliitossaYle uutisoi 24.11.2022 Tehyn toimiston ilmapiiristä seuraavalla otsikolla: ”Koskaan ei tiedä, milloin irtisanomisdelegaatio on omalla ovella” – Tehyn toimistoa johdetaan pelolla, Ylen lähteet paljastavat.” (https://yle.fi/a/74-20004966)

Tehyn (toiminnanjohtaja ja henkilöstöjohtaja) edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemen kannoista kerrotaan, ettei hän kerro annettujen varoitusten määrää eikä kommentoi Tehyn tekemiä vaitiolosopimuksia.
”– Meillä ei ole mitään tilastoa varoituksista. Perusjohtaminen hoidetaan lähiesihenkilötasolla. Jos lähiesihenkilö kokee, että pelisääntöjä rikotaan, sitten annetaan huomautus, ja jos toiminta ei muutu, niin sitten varoitus, sanoo Kirvesniemi.”
Itse kiinnitin huomiota juuri tuota huomautuksia ja varoituksia koskevaan kommenttiin. Kun kysymyksessä on noin 130 ihmisen työyhteisö, eivät huomautukset ja varoitukset kai ole kovinkaan arkipäiväisiä asioita. Jos niin kuitenkin on, tilanne on kaikkien kannalta huolestuttava.
Tällaiset uutiset ovat aika harvinaisia mediassa. Mieleen muistuu vuosien takaa Hilkka Ahteen tapaus AKT:ssä. Asiaa puitiin pitkään aina oikeutta myöten. On selvää, että media tarttuu mielellään tällaisiin asioihin, koska ammattijärjestöt puhuvat varsinkin sosiaali- ja terveydenhuollossa huonosta johtamisesta. Vaalikeskusteluissakin toistetaan yhä uudelleeen ja uudelleen sitä, miten johtamista pitää kehittää. Mitkä ovat konkreettiset teot? Miksi ei puhuta myös niistä työpaikoista, jotka ovat johtamisen mallioppilaita myös sosiaali- ja terveydenhuollossa? Niitäkin on varmasti.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Behind the Research: Marlous van Waijenburg

Lue lisää »

Harvard Business School Announces New Venture Competition Finalists in Student Business, Social Enterprise, and Alumni Tracks

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Today I am grateful

This month I celebrate the memory of my dad who passed in 2016. When I sat down to write this week’s blog, I recalled...

Lue lisää »

Turning apathy into action

We were two hours into my shift as a poll worker during last week’s midterm election when a young man dressed in...

Lue lisää »