web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Ympäristöministerin vaihdos ja ilmastopuheet


Maria Ohisalo palasi äitiyslomalta ministeriksi, ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Paluu sai huomiota mediassa. Ylen aamussakin häntä haastateltiin. Mikä on keskeinen sanoma ja sen viesti kansalaisille?

Katsoin haastattelua, kun se oli jo alkanut, ja silloin Ohisalo puhui nimenomaan ympäristö- ja ilmastoasioista eli rooliinsa kuuluvista asioista. Myös muutaman sanan vihreiden kannatusluvuista. Hän totesi kiertävänsä maata tapaamassa ihmisiä.

Jäin miettimään sitä, millaista vastakaikua nuo puheet herättävät ihmisissä, jotka tällä hetkellä kamppailevat toimeentulovaikeuksissa koko ajan kohoavien hintojen kanssa. Ovatko ilmastoasiat heidän mielessään etusijalla? Mitä he odottavat Ohisalolta ja muilta puoluejohtajilta?

Harva kiistänee sitä, että ilmaston lämpiämisen estäminen ja saastumisen vähentäminen ovat yhteinen asia. Maailmanlaajuisesti suurimmat saastuttajat ratkaisevat sen, miten tehokkaasti asiassa edetään. Elokapina-liike vaatii maamme hallitusta julistamaan ilmastohätätilan. Entä sitten? Eikö oikea osoite olisi ihan muualla esimerkiksi Kiina, Venäjä, Intia, Yhdysvallat jne? Monissa EU-maissakin käytetään edelleen runsaasti kivihiiltä saastuttamassa.

Mielestäni puolueilta voidaan odottaa kokonaisuuksien ja ajankohtaisen tilanteen huomioon ottamista. Ruokajonot kertovat omaa kieltään siitä, millaisessa todellisuudessa moni ihminen nyt elää. Kun esimerkiksi katsoin eilen yhtä ruokajonoa, en voinut olla havaitsematta nuorten äitien ja lasten isoa osuutta tuossa ryhmässä. He tuskin huvikseen olivat jonottamassa ruokaa.

Keskittymällä vain yhteen asiaan puolueet voivat tuskin saada lisää kannatusta. Tämä koskee varsinkin vihreitä.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

New Faculty Profiles: Clayton Rose

Lue lisää »

FT Book Award Winner Amy Edmondson: Fail Fast, Fail Often-Mantras Are ‘Sloppy’

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Today I am grateful

This month I celebrate the memory of my dad who passed in 2016. When I sat down to write this week’s blog, I recalled...

Lue lisää »

Turning apathy into action

We were two hours into my shift as a poll worker during last week’s midterm election when a young man dressed in...

Lue lisää »