web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Ratkaisevat päivät

  Kuntasektorin työriidoissa ovat ratkaisun  hetket käsillä. Ellei sovittelulautakunta saa aikaan osapuolelten hyväksyttävissä olevaa sovintoesitystä, moni perhe on ensi viikolla vaikeuksissa lakkojen vuoksi.
 Sovittelulautakuntaa kohtaan on ainakin yksi puheenjohtaja esittänyt kritiikkiä. Lautakunnan työ on kuitenkin vaativaa. Sillä ei ole ollut mitään syytä tehdä esitystä, joka ammuttaisiin alas oikopäätä. On vain hyvä, että pohjatyö tehdään kunnolla ja osapuolia kuullaan tarkalla korvalla. Se luo pohjan ratkaisuesityksen rakentamiselle.
 Siinä vaiheessa, kun osapuolet saavat sovintoesityksen, toivoisi trarkkaa harkintaa. Erityisesti kannattaa miettiä, mitkä ovat esitystä paremmat vaihtoehdot paitsi omalta myös mkokonaisuuden kannalta. Tuolloin on erityisesti varottava, ettei kannanottoja ankkuroida julkisuudessa tiukkaan lukkoon lyötyihin kannanottoihin. Jiokainen osapuoli joutuu tinkimään aiemmista tavoitteistaan, mitkä ne takasti milläkin osapuolella ovatkin.
  Vaikka media on keskittyn yt uutisoinnissaan puhtaasti hoitoalan tilanteeseen, muidenkin sektorien työtaisteluilla olisi toteutuessaan merkittäviä vaikutuksia kansalaisten arkeen. Ajateltakoon esimerkiksi kouluja ja päiväkoteja. Sen vuoksi sovinto on ensiarvoisen tärkeä.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Desiree Rogers (MBA 1985), Co-Owner and CEO of Black Opal, to be HBS's 2024 Class Day Speaker

Lue lisää »

How to Pave the Road to Hell

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Today I am grateful

This month I celebrate the memory of my dad who passed in 2016. When I sat down to write this week’s blog, I recalled...

Lue lisää »

Turning apathy into action

We were two hours into my shift as a poll worker during last week’s midterm election when a young man dressed in...

Lue lisää »