web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Hallitus kovassa paineessa

Sanna marinin hallitus on ollut koko ajan kovassa paineessa. Koronan hoito, EU:n elvytyspaketti ja nyt Venäjän sota Ukrainaa vastaan. Kaikki vaikeita ja kauaskantoisia tapahtumia ja asioita. Viimeisten sotiemme jälkeen tuskin mikään hallitus on hallituskaudellaan kohdannut näin monta tapahtumaa näin lyhyessä ajassa.
 Hallituksessa on monta ensikertalaista ministerinä. Avainmisterit kuten pääministeri ja valtiovarainministeri ovat nuoria. Sanna Marin on ollut eduskunnassa vuodesta 2015 ja Annika Saariko vuodesta 2011.
  Politiikassakin puhutaan kokemuksen merkityksestä. Monissa asioissa siitä onkin hyötyä. Aina se ei kuitenkaan ole eduksi, jos kokemus merkitsee toiminnassa "avanhojen latujen ulkemista" eikä uuden ladun raivaamista. Kuten joku on sanonut, kokemus voi olla sitäkin, millä ihminen nimittää omia erehdyksiään sanomatta tietenkään sitä ulkopuolisille.
Koronaepidemian kaltaisen kriisin hoitamisesta kenelläkään ei ole ollut kokemusta. EU:n lvytyspaketista Suomi olisi tuskin jäänyt pois sellaisenkaan hallituksen aikana, jolloin hallituksessa olisi ollut vain pitkän linjan poliitikkoja. Suhde Venäjään ja suhtautuminen Venäjän Ukrainan sotaan olisi ollut kaikille hallituksille uudenlainen haaste. Nyt viimeksi mainittua asiaa hoidetaan vahvassa yhteisymmärryksessä tasavallan presidentin, hallituksen ja eduskunnan kesken.
 Kovimmassa paineessa ovat nyt presidentti, pääministeri ja puolustusministeri. Kuten pääministeri sanoi jossakin haastattelussa, myrskyn silmässä on rauhallista ja että hän on pahaimmillaan tällaisissa tilanteissa. Hän esiintyykin rauhallisesti ja loogisesti. Kukin voi kuvitella, miten itse toimisi tuon ikäisenä tässä vaativassa roolissa.
 Nyt jos koskaan kaikkien päättäjien on vedettävä samaa köyttä ja samaan suuntaan. Uskon, että päättäjiltämme löytyy viivausta ja tahtoa tähän. Eduskunnassa ei ole juurikaan erimielisyyttä.
 
  

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Behind the Research: Marlous van Waijenburg

Lue lisää »

Harvard Business School Announces New Venture Competition Finalists in Student Business, Social Enterprise, and Alumni Tracks

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Today I am grateful

This month I celebrate the memory of my dad who passed in 2016. When I sat down to write this week’s blog, I recalled...

Lue lisää »

Turning apathy into action

We were two hours into my shift as a poll worker during last week’s midterm election when a young man dressed in...

Lue lisää »