web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Tietotori

Diktatuuri edelleen mahdollistaEri aikakausina on ollut diktaattoreita, jotka vähät välittävät kansalaisten hyvinvoinnista. Omat edut ovat aina kaiken keskipisteenä, vaikkakin heidän toimintansa ei ole aidosti heidän omien etujensakaan mukaista pitkällä tähtäimellä. Moni diktaattori on päässyt hengestään joko oman käden kautta tai kansalaisten toteuttamana.
 Helposti luulisi, että nykyaikana varsinkaan Euroopassa ja muissa länsimaissa kukaan ei enää pääsisi tuollaiseen itsevaltiaan asemaan. Venäjä ei olekaan demokratia eikä ole sitä koskaan ollutkaan. Tuntuu kummalliselta, miten jotkut kaipaavat Stalinia, vaikka tämä tapatti valtavan määrän oman maansa kansalaisia. Kuvastaako tämä joidenkin venäläisten vahvan johtajan kaipuuta, johon Putin vastaa omalla toiminnallaan? Miten muuten on selitettävissä Putinin esiintyminen erilaisissa ”sankarin” ja ylivertaisen johtajan roolissa?
 Jos Putin joutuu joskus vastaamaan sotatoimistaan ihmisyyttä vastaan, kertovatko hänen lähipiiriinsä kuuluvat tuttua fraasia siitä, että he vain noudattivat johtajansa käskyä. Tämä perustelu ei kyllä kelpaa Venäjän turvallisuusneuvostossa ja ministereinä toimiville ja muille sisäpiiriläisille. Heistä kukaan ei näytä ainakaan uutisten mukaan asettavan sotatoimia kyseenalaisiksi ja haastavan Putinia. On mielenkiintoista nähdä, millä tavalla taloudellisen vallan käyttyäjät, oligarkit suhtautuvat tilanteeseen, jos he menettävät kovasti varojaan.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

How ‘Looking the Part’ Can Help You Get the Job

Lue lisää »

How Companies Should Weigh In on a Controversy

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Today I am grateful

This month I celebrate the memory of my dad who passed in 2016. When I sat down to write this week’s blog, I recalled...

Lue lisää »

Turning apathy into action

We were two hours into my shift as a poll worker during last week’s midterm election when a young man dressed in...

Lue lisää »