web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Pakolaistilanne

Sadattuhannet ukrainalaiset naiset ja lapset ovat joutuneet lähtemään kotimaastaan ja hakemaan turvaa sodan kauhuilta. Näyttää siltä, että Eurooppa toimii tässäkin asiassa nyt "talvisoadan hengessä". Ihmisiä autetaan hädässä. Tilanne poikkeaa vuoden 2015 pakolaiskriisistä.
 Vuonna 2015 Eurooppaan tuli yli miljoona turvapaikanhakijaa. Angela Merkel avasi ovet. Tulijat olivat pääasiassa nuoria miehiä. Moni tuli kokeilemaan onneaan turvapaikkaprosessissa ilman, että olisi ollut todellisessa suojelun tarpeessa. Seurauksena tästä Suomessakin on laittomasti noin 3 000 ihmistä.
 Ukrainan tilanteessa miehet eivät voi poistua maasta, vaan he jäävät puolustamaan kotimaataan. Ukrainalaiset ovat osoittaneet, etteivät noin vain suostu Putinin vallan alle.
 Kun vertaa vuoden 2015 tilannetta ja Ukrainan sotaa, voi havaita eron siinäkin, etteivät rikkaat Arabimaat juurikaan ottaneet irakilaisia ym turvapaikanhakijoita, vaikka ihmisiä yhdistää sama uskonto ja pitkälti kulttuuri.
 On kai selvää, että Venäjän sotatoimet yhdistävät EU-maita ja että sota tulee kaikin puolin Venäjälle kalliiksi. Tavallaiset kansalaiset joutuvat käesimään kovasta inflaatiosta ja muutenkin elintasonsa laskusta. Venäjä joutuu monin tavoin eristetyksi kansainvälisestä toiminnasta eikä tilanne kovin nopeasti jos vuosikymmeniin normalisoidu.
  Luulisi, että tyytymättömyys alkaa jossakin vaiheessa purkautua näkyvänä tyytymättömyytenä Putinin hallintoon, vaikka hallituksen media tekee kaikkensa kääntääkseen kansalaisten mielipiteet sodalle suosiollisiksi. Kavereita ei ole liiemmälti missään päin maailmaa.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Behind the Research: Marlous van Waijenburg

Lue lisää »

Harvard Business School Announces New Venture Competition Finalists in Student Business, Social Enterprise, and Alumni Tracks

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Today I am grateful

This month I celebrate the memory of my dad who passed in 2016. When I sat down to write this week’s blog, I recalled...

Lue lisää »

Turning apathy into action

We were two hours into my shift as a poll worker during last week’s midterm election when a young man dressed in...

Lue lisää »