web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Koronapassi laajaan käyttöönKoronapassista on puhuttu jo kauan korona-aikana. Sen käyttöönotto on viipynyt ja viipynyt. Vieläkään sitä ei voida käyttää siten, kuin tilanne vaatisi.

Koronapassi ei tietenkään yksin katkaise koronakierrettä, mutta se olisi hyödyllinen väline ehkäisemään tartuntoja silloin, kun samoissa paikoissa on paljon ihmisiä eikä turvallisia välejä voida pitää. Itse välitkään eivät tietenkään estä viruksia liikkumasta ilmateitse ihmisistä toisiin.

Nyt monet yritykset olisivat valmiita ottamaan passin käyttöön, mutta se ei ole maamme lainsäädännön mukaan mahdollista esimerkiksi työpaikoilla ja vaikkapa laivoilla. Silja Line aikoo ottaa passin käyttöön Tukholmasta lähtevillä laivoilla. Laivoillahan kontakteja on vaikea välttää ja passi estää ainakin pahimmat tartunnat.

Viranomaiset ovat perustelleet passin käyttöönottoa lainsäädännöllisillä vaikeuksilla. Monia asioita joudutaankin ottamaan huomioon ja sovittelemaan erilaisia intressejä. Välillä kuitenkin tuntuu siltä, että rokottamattomien ihmisten oikeudet lyövät poskelle toisten eli rokotettujen oikeuksia. Samalla voi vain ihmetellä, miten monissa muissa maissa passin käyttö on voitu ottaa käyttöön. Jos tilanne jatkuu tällaisena, joudumme sietämään koronaa entistä pitempään.

Kuten esimerkiksi Tampereella on havaittu, passin käyttö ravintoloissa on lisännyt rokottautumista. Näin varmaan tapahtuisi yleisestikin, jos passin käyttöä laajennettaisiin. Kaikkien etu on, että tautitilanne ei enää nykyisestä pahenisi. Teho-osastot ovat jo kriittisen rajan ylittäneet. Hallitukselta ja eduskunnalta on lupa odottaa nopeita päätöksiä. Eduskunnan istuntotauko ei voi olla esteenä asian nopealle hoitamiselle.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »