web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

MIelipidevaikuttajat esiinRokotekattavuus nousee hitaasti. Pääministeri kertoi Säätytalon neuvottelutauolla, että terveydenhuollossa joudutaan tekemään käsityötä ja olemaan henkilötasolla yhteydessä rokottamattomiin. Saman ajatuksen esitti tutkija viime viikon Marja Sannikan ohjelmassa. Onnistuuko tämä?

Koronan jäljitys on vienyt valtavasti henkilötyövoimaa eri puolilla maata. Tämä on ollut poissa muusta tärkeästä toiminnasta.  Rokottamattomien tavoittaminen yksilö yksilöltä olisi valtava urakka. Mistä saataisiin ihmisiä keskustelemaan yksilöiden kanssa?

Omien havaintojeni mukaan aika vähän julkisuudessa näkyvät erilaiset mielipidevaikuttajat, joilla on kuitenkin omissa piireissään mallikäyttäytymisen vaikutusta. Kun tiedetään, että esimerkiksi maahanmuuttajataustaisen väestön keskuudessa rokotekattavuus on jokseenkin alhaista, luulisi, että esimerkiksi imaamit, poliittiset päättäjät, somevaikuttajat jne nostettaisiin esille myös valtakunnallisessa mediassa puhumassa rokotuksen hyödyistä koronan taltuttamisessa. Eri asia on se, miten moni tällainen vaikuttaja haluaa puhua asian puolesta. Samaa koskee eri suomalaisia väestöryhmiä ja nuorten idoleita.

On kai selvää, ettei viranomaisten antamat faktat pure lähimainkaan kaikkiin rokottamattomiin henkilökohtaisissa kontakteissakaan, jos ihmiset eivät eri syistä luota viranomaistoimintaan.

Toinen tärkeä asia on se, että koronapassin käyttöä on syytä pikaisesti laajentaa. Maskipakko takaisin julkiseen liikenteeseen. Koronapassi ravintoloihin vaihtoehtona muille rajoituksille. Koronapassin vaatimisen on oltava myös kattavana siten, että sitä edellytettäisiin kaikilta asiakkailta eikä vain esimerkiksi myöhäisillasta ravintoloissa istuvilta. Uskon, että ravintolat saisivat asiakkaiksi heitä, jotka eivät nyt mene niihin altistumaan koronalle. Kannattaa muistaa, että tupakointikiellonkin tullessa pelättiin asiakaskatoa. Sitä ei tullut. Koronapassi voisi koskea myös työpaikkoja, joissa ihmiset työskentelevät lähellä toisiaan tai asiakkaita.

Päätökset ovat vaikeita. Meillä ei ole kuitenkaan aikaa odotella, koska tartuntaluvut ovat koko ajan korkeita. Toiminnan aika on nyt heti.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »