web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Hyvien ja huonojen uutisten kertominenKuvittele, että esimiehesi tai kaverisi sanoo sinulle: ”Minulla on sinulle hyviä ja huonoja uutisia.” Miten uutiset kannattaisi kertoa. Olisiko parempi, että saisit ensin hyvät uutiset ja vasta sitten huonot uutiset? Entä päinvastoin?

Uutisten kertojan näkökulmasta tulee helposti mieleen, että on hyvä aloittaa hyvillä uutisilla ja vasta sitten siirtyä huonoihin uutisiin. Tällöin esimerkiksi korjaavaa palautetta annettaessa esimies eräällä tavalla pyrkii pehmentämään tilannetta ja samalla lykkäämään hankalaan asiaan puuttumista.

Asiaa kannattaa kuitenkin tarkastella vastaanottajan kannalta. Useimmiten tapahtuukin niin, että vastaanottaja haluaa kuulla ensin huonot ja vasta lopuksi hyvät uutiset. Tuolloin lopun tavoitteena on kohottaa tunnelmaa ja esittää positiivisia asioita esimerkiksi tilanteen korjaamiseksi.

Mieti esimerkiksi lääkärin vastaanottoa, kun menet kuulemaan tuloksia vakavan sairauden epäilystä. Onko parempi, että lääkäri puhuu ensin siitä, mitkä tulokset ovat kunnossa ja vasta sen jälkeen ilmoittaa huonot uutiset, vaiko se, että lääkäri kertoo ensin tulokset, keskustelee niistä sekä esittää tämän jälkeen erilaisia vaihtoehtoja, miten asiassa voitaisiin edetä. Keskustelussa voi herätä tunne siitä, että asia on hyvässä hoidossa ja että tilanne ei olekaan niin toivoton kuin miltä se ehkä alussa näytti. Pitkälti kysymys on siitä, millä tavalla vuorovaikutus lääkärin kanssa toimii. Olennaista on joka tapauksessa tarkastella asiaa nimenomaan viestin vastaanottajan näkökulmasta.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »