web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Todelliset vallankäyttäjät

Mediasta luemnme, mitä maan hallitus ja eduskunta ovat päättäneet tai jättäneet päättämättä. Ketkä käyttävät oikeasti taloudellista valtaa?

Entinen ministeri Jari Lindström kertoo msistelmakirjassaan "Syvään päähän" siitä, että hallituksella on rajallisesti valtaa ja ttä kuningas Vuorineuvoksella on todellista valtaa. Lindstöm valottaa yritystukien leikkauksesta. Sipilän hallituksessa yritettiin löytää yritystuista säästöjä, joita olisi voitu suunnata uudelleen johonkin uutta luovaan eikä vain vanhoja rakenteita ylläpitäviin järjestelmiin. Ministerit soittivat eri osapuolille, Lindström UPM:n Jussi Pesoselle. Lindström sai vastauksen, joka yllätti suoruudellaan: ""Jari, tietenkin voitte tehdä mitä haluatte, mutta kai sinä ymmärrät, että vedämme siitä omat johtopäätöksemme." Tähän tapaan Lindström muistaa Pesosen vastanneen. Joka paikasta saatiin samansisältöiset viestit. Tukiin puuttuminen olisi tiennyt todennäköisesti  työpaikkojen menetyksiä. Kukaan ei halunnut ottaa sellaista vastuuta niskoilleen. Menettely oli Lindströminkin mukaan enemmän tai vähemmä kiristämistä.

Sitten perustettiin parlamentaarinen yritystukityöryhmä. Mauri Pekkarisen tylryhmä törmäsi sekin aikaisempiin ongelmiin. Mikään ei onnistunut, kun piti todeta, mistä karsittaisiin.

Keskeisenä syynä vaikeuteen karsia yritystukia ovat Lindströmin mukaan puolueiden omat etupiirit ja etujärjestöjen lobbaus. Kaikki lobbaus ei kestä päivänvaloa.

Julkisuudessa vuorineuvoksetkin puhuvat siitä, miten jäykkiä maamme työmarkkinat ovat. Ei olla valmiita joustoihin ja uudistuksiin. Vähemmän vuorineuvokset puhuvat omasta toiminnastaan. Kaikesta saavutetusta pidetään viimeiseen asti kiinni.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »