web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Tulossa kuuma ilmastosyksy

EU:ssa päätetään päästötavoitteesta ilmaston lämpenemisen estämiseksi. Tavoitteissa on otettu ja otetaan huomioon kunkin maan bruttokansantuote. Sen mukaan Suomen päästöjen vähennystavoitteet ovat kovemmat kuin esimerkiksi Itä-Euroopan maiden tavoitteet.

Periaate on pintapuolisesti katsoen hyväksyttävä. Päästöjen vähennysten kannalta tilanne on luonnollisesti erilainen. Vaikka Suomi vähentää päästöjään kuinka paljon, toimenpiteiden kokonaisvaikutukset ovat huomattavasti pienemmät verrattuna siihen,että isot ja paljon kivihiiltä käyttävät maat vähentäisivät päästöjään samassa suhteessa kuin Suomi. Sitä paitsi Suomen tavoiteaikataulu kohti hiilineutraaliutta on merkittävästi muuta EU:ta kovempi.

Suomessa maatalouden päästöihin näyttää oleva vaikea puuttua poliittisin päätöksin. Myös kiikenteen päästöjen kanssa on vaikeuksia, koska ihmiset joutuvat pitkien välimatkojen maassa käyttämään välttämättä autoa, koska julkista liikennettä ei ole riittävästi. Sitä on vaikea lisätä ilman isoja tukiaisia harvaan asutuilla alueilla. Myös kaupan ja teollisuuden kuljetukset tapahtuvat pitkälti pyörillä.Oman vaikeutensa keskusteluun tuo metsäpolitiikkaa ja hakkuut. Maallikkona ihmetyttää se, että EU:n komissio esittää voimakkaita rajoituksia Suomeen. Kuitenkin Suomessa hoidetaan metsävarantoja käsittääkseni aika vastuullisesti.

Suomen on pidettävä puolensa tulevisssa neuvotteluissa, vaikka Suomenkin etu on tietenkin päästöjen hallittu vähentäminen. Samalla on otettava kokonaisuus huomioon. Vaikka emme saastuttaisi lainkaan, maailman päästötilanne ei sillä merkittävästi kohentuisi.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »