web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Poliisin muutettava toimintatapojaan Elokapinoissa

Yle uutisoi Elokapinasta seuraavaa: Elokapinanmielenosoittajat kertovat epäasiallisesta kohtelusta putkayönä – Poliisi:"Ei säilöönottotilassa ole hotellitason majoitusta"

 
Asiaa mediasta seuranneena mieleeni tulee seuraavia asioita: mielenosoittajat ovat olleet todella huonossa kunnossa, koska he ovat istuneet tuntikausia, vieläpä kovalla asfaltilla. Normaalistihan mielenosoittajat seisovat. Poliisin olisi pitänyt ottaa mielenosoittajien kunto huomioon ja auttaa heidät tarvittaessa tukien seisomaan ja kävelemään. Osa heistä olisi saattanut pystyä kävelemään itsepoliisiautoihin.
 
Poliisit näyttivät kantaneen mielenosoittajia kahden poliisin voimin, kun mielenosoittajat heittäytyivät veltoiksi. Poliisin olisi kai pitänyt varata paikalle pehmustettuja paareja ja käyttää nostamiseen kaikissa tilanteissa saman sukupuolen edustajia, ainakin kuusi poliisia yhtä mielenosoittajaa kohti.Tarvittaessa olisi voitu kutsua lisävoimia Itä- ja Länsi-Uudenmaan poliisista.
 
Putkaoloissakin on ollut huomautettavaa. Kun otetaan huomioon se, etteivät mielenosoittajat olleet jaksaneet seisoa mielenosoituksessa, olisi kai ollut kohtuullista, että heille olisi varattu Unikulman moottoroidut sängyt, joista on huomattavasti helpompi nousta ylös kuin käytössä olleilta patjoilta.
 
Tuntikausia kadulla istuneet ovat tarvinneet kunnon yöunet. Poliisin kovaääninen liikkuminen on kaikin puolin tuomittavaa. Ohjesääntöä kai tarkennetaan siten, että poliisin ja vartijoiden tulee yöaikaan liikkua huopatossut tai sukat jalassa.
 
On kohtuutonta vaatia, että samaan tilaan on pantu useita kiinniotettuja. Poliisinolisi tullut tiedustella ainakin koko Uudeltamaalta vapaana olevia tiloja jakuljettaa ihmisiä niihin.
 
Uskoakseni poliisi ottaa tällaiset ja muuta vastaavat seikat huomioon, kun kohtaa mielenosoittajia seuraavan kerran. Edellä olevat asiat ovat vapaasti kopioitavissa viranomaisohjeisiin ilman tekijänoikeuksia.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »