web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Pakkotestaus -yksilön ja muiden oikeudet kilpasillaKoronaepidemia ei hellitä, vaan todettujen tartuntojen määrä on ollut jopa nousussa viime viikkoina. Maahammekin on myös tullut muuntuneita viruksia. Rajoilla tapahtuva testaus on puhuttanut ja puhuttaa yhä enemmän. Testaus on vapaaehtoista ja moni ei mene siihen, koska ei ole pakko. Miksi pakkotestaus odotuttaa?

Eduskunnassa ja hallituksessa puhutaan kansalaisten perusoikeuk-sista ja siitä, miten perustuslaki asettaa esteitä pakkotestaukselle. Laki on tietenkin noudatettava. Samalla nousee mieleen monia kysymyksiä. Onko yksilöllä oikeus toimia siten, että hän voi tietoisesti vaarantaa toisten terveyden ja pahimmassa tapauksessa virusta tartuttamalla aiheuttaa jonkun tai joidenkin kuoleman?

Mikä on ollut eduskunnan tahto, kun perustuslakia on säädetty? On selvää, ettei tällaista asiaa ole voitu ottaa lakia säädettäessä huomioon. On selvää, että tulkintoja on nytkin monenlaisia. Perustuslakiasiantuntijat antavat eduskunnan valiokunnille ja erityisesti perustuslakivaliokunnalle omat lausuntonsa ja tulkintansa. Perustuslakivaliokunta käytännössä tosiasiassa päättää eduskunnan kannan lakiesitykseen ja sen perustuslainmukaisuuteen.

Toivottavaa on, että asiassa pääpaino asetetaan yhteiselle hyvälle, jolloin pakkotestaus otetaan käyttöön. Yksilön oikeudet saavat väistyä näin vakavassa tilanteessa.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »