web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Paikallisen sopimisen autuus

Paikallisen sopimisen autuus

Moni taho ottaa toistuvasti esille paikallisen sopimisen keskeisenä keinona parantaa työllisyyttä ja sitä kautta kohentaa kansantaloutta . Monikaan ei näytä tuovan esille sitä, että jo nyt työehtosopimuksiin sisältyy monia mahdollisuuksia sopia asioista paikallisesti. Puhujilla on myös erilaisia tarkoitusperiä ja tavoitteita, joita kaikkia ei sanota ääneen.

Tässäkin pätee se, että sama asia ja erilaiset tukinnat. Nämä johta-vat erilaisiin lopputuloksiin ja vaikuttavat toisistaan poikkeavin tavoin työmarkkinoilla.
Paikallisella sopimisella on monenlaisia ulottuvuuksia. Ensinnäkin yhdessä ääripäässä näyttää olevan tavoite, että asioista sovitaan yksittäisten työntekijöiden kanssa ja toisessa se, että asioista sovitaan työpaikalla ammattijärjestön edustajien kanssa.

Toiseksi puhutaan siitä, ettei tavoitteena ole laskea kenenkään palkkoja. Tällöin voi kysyä, miksi sitten ei käytetä aina työnantajan käytössä ollutta keinoa maksaa palkkaa sopimuskorotuksia enemmän. Työehtosopimukset eivät aseta ylärajaa.

Kolmanneksi, voiko olla niin, että kaikki yritykset oikeasti haluavat käyttää paljon aikaa sopimiseen sellaisista asioista, joista on ennen sovittu pääosin liittokohtaisilla sopimuksilla. Kaikilla työnantajilla ei ole riittävää osaamista sopia kaikesta siitä, mistä ammattilaiset ovat aikaisemmin sopineet. Liiketoiminta voisi kärsiä.

Neljänneksi, miten paikallisen sopimisen ylivertaisuutta mainostavat ovat ottaneet huomioon sen, mitä vaikutuksia asialla voi olla yhteishenkeen ja yhteistyöhalukkuuteen työpaikoilla lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Viidenneksi, onko joidenkin tarkoituksena heikentää niiden mielestä liian vahvaa ammattijärjestöjen valtaa ja samalla laskea järjes-täytymisastetta.

Kuudenneksi, mitä koko maan kannalta tarkoittaa se, että työmarkkinakentällä alkaisi alkaa esiintyä rahattomuutta. Johtaisiko tämä myös siihen, ettei enää sovittaisi yhdessä merkittävistä koko kansantalouteen vaikuttavista asioista.

Seitsemänneksi, pääsevätkö monet julkisessa asian puolesta voimakkaimmin esiintyvät liian helpolla, kun heitä ei pyydetä perustelemaan kantaansa kaikkien ymmärtämällä tavalla. Nythän argumentit jäävät jokseenkin vähäisiksi tai ohuiksi.

Olen edellä käsitellyt itsekin asiaan liittyviä ongelmakohtia. Käytännössä monilla työpaikoilla sopiminen hoituu hyvässä hengessä ja järjestäytyneesti. On toivottavaa, että niin jaykuu myös jatkossa. Hyvää ei kannata sotkea.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »