web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Kuntavaalien siirto

Kuntavaalien ongelmat

Kuntavaaleihin on aikaa pari kuukautta. Niihin monenlaisia kysymysmerkkejä, jotka puhuttavat poliitikkoja, virkamiehiä, media ja kansalaisia. Korona ei voi olla vaikuttamatta asiaan.
Hitaasti alkaneet rokotukset merkitsevät sitä, että vaalein mennessä suurin osa ihmisistä on rokottamatta. Tämä voi tarkoittaa sitä, että moni harkitsee tarkoin, lähteekö äänestämään ennakkoäänestyspaikkaan tai varsinaisena äänestyspäivänä äänestyspaikalle. Tartuntavaara on olemassa varovaisuudesta huolimatta. Alhaiseksi jäävä äänestysprosentti kuvaa heikosti kansalaisten todellista tahtoa. Joitakin puolueita se hyödyttää ja joillekin on erityisen epäedullista.

Ehdokkaille vaalit merkitsevät uutta tilannetta. Valitsijoita ei pääse tapaamaan kasvotusten tavalliseen tapaan. Kaikki ehdokkaat eivät ole tottuneet käyttämään verkko samalla tavalla kuin ne, jotka ovat muutoinkin esillä verkossa. Some-esiintyjien mukanaolo voi tuoda yllätyksiä. Verkon kautta luotavat kontaktit ovat joka tapauksessa erilaisia kuin kasvotusten tavatessa.

Puolueet ovat tehneet vaalityötä hakiessaan ehdokkaita ja valmistellessaan vaalisuunnitelmia. Ne eivät halunne aloittaa eräällä tavalla alusta, jos vaalit siirrettäisiin syksyyn. Osalle puolueista voisi olla siirrosta hyötyä ja osalle mahdollisesti haittaa. Valtakunnallinen poliittinen tilanne vaikuttaa joka tapauksessa myös kuntavaaleissa, vaikka vaalit painottuvatkin erilaisiin asioihin. Maan hallituksen syksyn toiminta vaikuttanee siihen, miten kansalaiset toimisivat syksylle siirretyissä vaaleissa.

Kuntien toimintaan vaalien pitämisajankohta tuskin vaikuttaisi merkittävästi. Monissa kunnissa suurin osa entisistä valtuutetuista jatkaa joka tapauksessa uusissakin valtuustoissa. Näin on ollut ja lienee nytkin.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Linda Hill: Curiosity

Lue lisää »

HBS Faculty Pick Trends to Watch in 2022

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »