web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Koronarokote

Koronarokote – toivottavasti ylivoimainen enemmistö ottaa

THL:n kyselyn mukaan suurin osa suomalaisista ottaisi koronarokotteen. Halukkuuteen ottaa koronarokote näyttää vaikuttavan se, miten rokote suojaa itseä ja muita koronavirustautia vastaan.~Radio Novan 18.12. kertoman uutisen mukaan sen kyselyyn osallistuneista 68 prosenttia aikoo ottaa rokotteen. Kirittävää riittää. https://thl.fi/fi/-/kysely-suurin-osa-ottaisi-koronarokotteen-rokotushalukkuuteen-vaikuttaa-eniten-nakemys-siita-miten-rokote-suojaa-itsen-lisaksi-muita

Rokotevastaisuus ei ole uusi asia. Nytkin eri alueilla Suomea lasten rokotuksiinkin suhtaudutaan kovin eri tavoin. Toisessa ääripäässä ovat kaikenlaisista rokotuksista kieltäytyneet. Nytkin mediassa on ollut vaikka millaista tietoa salaliitoista lähtien. Osa ihmisistä uskoo noihin mielipidetason vakuutteluihin. Kun mukana on vielä julkisuuden henkilö tai henkilöitä, sanoma saa vastakaikua.

Vaikka median tehtävänä on antaa tilaa moniäänisyydelle, itse ihmettelen, onko tarpeen antaa esimerkiksi ruutuaikaa täysin paikkansa pitämättömille kannanotoille.

Rokotekielteisyys liittynee ainakin osittain siihen, että jotkut ihmiset eivät välitä suosituksista ja ohjeista, vaan haluavat toimia ikään kuin koron ei koskisi lainkaan heitä. Usko omaan kaikkivoipaisuuteen on vahva. Samalla unohtuu yksilön vastuu toisista ihmisistä. Eri asia olisi, jos kaikkea laiminlyövä ihminen asuisi erakkona ilman sosiaalisia kontakteja. Silloin voisi toimia täysin oman päänsä mukaan.

Toivottavasti rokotukset voidaan aloittaa jo tämän kuun lopulla ja että mahdollisimman moni ottaa rokotteen heti, kun se on mahdollista. Samalla on edelleen muistettava yksinkertaiset suojautumiskeinot. Asia on meidän jokaisen vastuulla. Vapaamatkustajatkin tarvitsevat muita eniten siinä vaiheessa, kun saavat tartunnan ja tarvitsevat sairaalahoitoa, jopa teholla. Silloin kukaan tuskin väittää, että pärjää yksin.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Linda Hill: Curiosity

Lue lisää »

HBS Faculty Pick Trends to Watch in 2022

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »