web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Pääministerin palkkio

Pääministerin tehtävä on enemmän kuin kokopäivätyötä. Saako pääministeri työn vaativuutta ja vastuuta vastaavan korvauksen?

Vastaus riippunee siitä, kenltä asiaa kysyy. Jos vastaajana on pientä palkkatuloa tai eläkettä saava taikka vailla näitä tuloja oleva, vastaus on helposti, että maksetaan ihan riittävästi. Jos vastaajana on miljoonia ansaitseva yritysjohtaja, vastauksena voisi olla, ettei hän ottaisi tuolla palkkiotasolla vastaan tehtävää.

Asiaa voi tarkastella monesta näkökulmasta. Yksi on tarkastella, millaisia vaikutuksia pääministerin toiminnalla on kansalaisten ja muiden tahojen elämään ja toimintaan. Pääministerin johtaa hallitusta ja sitä kautta vaikuttaa siihen, millaista lainsäädäntöä eduskunnassa tehdään. Tällöin keskeistä on ainakin se, miten päätöksenteossa otetaan tasapuolisesti huomioon kansalaisten ja muiden erilaiset tarpeet, huolenaiheet, intressit ja odotukset. Toiminnalla on ilman muuta merkittävää vaikutusta. Vaikutukset ulottuvat huomattavasti laajemmalle kuin mitä esimerkiksi jonkin yrityksen toiminnasta tapahtuu. Samalla on muistettava, että pääministerin toiminta EU vaikuttaa merkittävästi eduskunnan ja  maamme toimintaan. Tuonkaan tehtävän hoitaminen ei ole helppoa.

Pääministeri on koko ajan median käytettävissä. Eilen illallakin hän oli ylen ja mtv:n uutisissa haastateltavana ja ylen ajankohtaislähetyksessä. Koko ajan on oltava skarppina. 

Kansalaisina näemme vain pintaraapaisun tuon tehtäävän vaatimista asioista, tietotulvasta, aikatauluista, monen tahon odotuksista ja aiheuttamista paineista, mahdollisuudesta omaan aikaan jne.

Oma näkemykseni on, että pääministerille maksetaan kovin vähän verrattuna moniin muihinb yhteiskunnan toimijoihin.

 

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »