web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Kokemuksia järjestöjen hallitustoiminnasta, osa 3: tavoitteet

Järjestön hallitusten kokoukset poikkeavat toisistaan. Kahdella uudella verkkokurssillani "Vaikuta järjestösi hallituksessa" ja "Pyritkö järjespuheenjohtajaksi" käsittelen monipuolisesti hallitustoimintaa. Tässä juttusarjassa kerron käsikirjoitusvaiheessa saamistani hallitusten jäsenten näkemyksistäni ja kokemuksista. 
 
Tavoitteet
 
Tavoitteiden perustana on järjestön perustehtävä (missio), haluttu tulevaisuudenkuva (visio), arvot ja strategia. Samoin uskomukset, asenteet, tunteet ja odotukset vaikuttavat siihen, millaisia tavoitteita asete-
taan.
 
Tavoitteilla pyritään tyydyttämään erilaisia intressejä ja niillä ilmaistaan, MITÄ halutaan saavuttaa. Tavoitteena voi olla esimerkiksi jäsenmäärän kasvattaminen kymmenellä prosentilla seuraavan vuoden loppuun mennessä, kansalaiskeskustelun herättäminen jäsenistön kannalta tärkeässä asiassa, palveluvalikoiman laajentaminen ja monipuolistaminen tai järjestön kuuleminen asiantuntijana lainsäädännön valmistelussa.
 
Tavoitteita asetettaessa tarvitaan paitsi järkiperäistä ajattelua ja päättelyä myös intuitio- ja tunnetaitoja. On pyrittävä ennakoimaan, millä tavalla jäsenet ja muut asianosaiset suhtautuvat tavoitteisiin  sekä millaisia vaikutuksia tavoitteilla ja päätöksillä voi olla lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. 
 
Tavoitteet voivat koskea paitsi asiakysymyksiä myös ihmisten välisiä suhteita ja asettajiensa itsekunnioitusta. Jotta tuloksia voidaan mitata ja arvioida, niiden on oltava riittävän täsmällisiä, hyväksyttäviä jne.
 
Kommentteja:
"Me harkitsemme monipuolisesti tavoitteita ennen asettamista. Mietinnässä, mitllaisin perustein niitä arvioidaan (kriteerit)."
"Kokemuksen mukaan kannattaa tarkastella ratkaistavaa asiaa ensin hyvin monipuolisesti ja pohtia, mitä yritetään ratkaista ja mitä tavoitteen saavuttaminen olisi suhteessa lähtötilanteeseen: ketkä hyötyiivät ja ketkä voisivat menettää ja vastustaa."
"Joskus käy mielessä, kenen etuna jotakin tavoitetta asetetaan. Onko oma etu vai jäsenten etu?"
"Kokemuksesta on kokemukseni perusteella hyötyä. Voi yrittää tarkastella asiaa kriittisesti eri näkökulmista. Jos teemme näin, tuosta näkökulmasta, täysin päibnvastoin jne. Huomaa monimutkaisuutta."
"Miksi asia pitää ratkaista nyt -kysymys voi herättää monia kysymyksiä."
"Jotta kaikki ovat mukana osallisina, tavoiteasettelu vaatii kaikkien mielipiteiden esille saamista ja mielellään huomioon ottamista niin hyvin kuin mahdollista. Aina ei mahdollista kaikkien hyväksyntä."
"Olen huomannut, että tavoitteita mietittäessä kannattaa tarkastella myös toimeenpanoa. Onko resursseja? Onko ilmapiiri kunnossa?"
 

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Linda Hill: Curiosity

Lue lisää »

HBS Faculty Pick Trends to Watch in 2022

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »