web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Kokemuksia järjestöjen hallitustoiminnasta, osa 3: tavoitteet

Järjestön hallitusten kokoukset poikkeavat toisistaan. Kahdella uudella verkkokurssillani "Vaikuta järjestösi hallituksessa" ja "Pyritkö järjespuheenjohtajaksi" käsittelen monipuolisesti hallitustoimintaa. Tässä juttusarjassa kerron käsikirjoitusvaiheessa saamistani hallitusten jäsenten näkemyksistäni ja kokemuksista. 
 
Tavoitteet
 
Tavoitteiden perustana on järjestön perustehtävä (missio), haluttu tulevaisuudenkuva (visio), arvot ja strategia. Samoin uskomukset, asenteet, tunteet ja odotukset vaikuttavat siihen, millaisia tavoitteita asete-
taan.
 
Tavoitteilla pyritään tyydyttämään erilaisia intressejä ja niillä ilmaistaan, MITÄ halutaan saavuttaa. Tavoitteena voi olla esimerkiksi jäsenmäärän kasvattaminen kymmenellä prosentilla seuraavan vuoden loppuun mennessä, kansalaiskeskustelun herättäminen jäsenistön kannalta tärkeässä asiassa, palveluvalikoiman laajentaminen ja monipuolistaminen tai järjestön kuuleminen asiantuntijana lainsäädännön valmistelussa.
 
Tavoitteita asetettaessa tarvitaan paitsi järkiperäistä ajattelua ja päättelyä myös intuitio- ja tunnetaitoja. On pyrittävä ennakoimaan, millä tavalla jäsenet ja muut asianosaiset suhtautuvat tavoitteisiin  sekä millaisia vaikutuksia tavoitteilla ja päätöksillä voi olla lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. 
 
Tavoitteet voivat koskea paitsi asiakysymyksiä myös ihmisten välisiä suhteita ja asettajiensa itsekunnioitusta. Jotta tuloksia voidaan mitata ja arvioida, niiden on oltava riittävän täsmällisiä, hyväksyttäviä jne.
 
Kommentteja:
"Me harkitsemme monipuolisesti tavoitteita ennen asettamista. Mietinnässä, mitllaisin perustein niitä arvioidaan (kriteerit)."
"Kokemuksen mukaan kannattaa tarkastella ratkaistavaa asiaa ensin hyvin monipuolisesti ja pohtia, mitä yritetään ratkaista ja mitä tavoitteen saavuttaminen olisi suhteessa lähtötilanteeseen: ketkä hyötyiivät ja ketkä voisivat menettää ja vastustaa."
"Joskus käy mielessä, kenen etuna jotakin tavoitetta asetetaan. Onko oma etu vai jäsenten etu?"
"Kokemuksesta on kokemukseni perusteella hyötyä. Voi yrittää tarkastella asiaa kriittisesti eri näkökulmista. Jos teemme näin, tuosta näkökulmasta, täysin päibnvastoin jne. Huomaa monimutkaisuutta."
"Miksi asia pitää ratkaista nyt -kysymys voi herättää monia kysymyksiä."
"Jotta kaikki ovat mukana osallisina, tavoiteasettelu vaatii kaikkien mielipiteiden esille saamista ja mielellään huomioon ottamista niin hyvin kuin mahdollista. Aina ei mahdollista kaikkien hyväksyntä."
"Olen huomannut, että tavoitteita mietittäessä kannattaa tarkastella myös toimeenpanoa. Onko resursseja? Onko ilmapiiri kunnossa?"
 

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »