web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Kokemuksia järjestöjen hallitustoiminnasta, osa 1

Järjestön hallitusten kokoukset poikkeavat luonnollisesti toisistaan. Kahdella uudella verkkokurssillani "Vaikuta järjestösi hallituksessa" ja "Pyritkö järjespuheenjohtajaksi" käsittelen monipuolisesti hallitustoimintaa. Tässä juttusarjassa kerron käsikirjoitusvaiheessa saamistani hallitusten jäsenten näkemyksistäni ja kokemuksista. Aloitan uusina hallituksen jäseninä aloittaneiden kokemuksista.

 

Uuden hallituksen alkutaipaleelta:

"Ensimmäisessä kokouksessa meillä oli esityslista, jota aloimme käsitellä ikään kuin kaikki olisi jatkunut entisen malliin. Meitä oli monta uutta. Toki kaikki esittäydyimme, mutta muuta ei sitten tapahtunutkaan. Entiset eivät näyttäneet olevan kiinnostuneita siitä, mitä ajattelimme ja mitä tietoa olisimme tarvinneet."

 

"Vapaamuotoinen ensimmäinen kokous. Kukin kertoi itsestään. Kyselimme toisiltamme. Kerroimme toiveistamme ja osaamisestamme. Sovimme, että jokaisen kokouksen yhteyteen varattaisiin aikaa epäviralliseen osuuteen. Meistä uusista oltiin kiinnostuneita. Kukaan ei esiintynyt mestarina."

 

"Puhuin ennen ensimmäistä kokoukta puheenjohtajan ja parin muun uuden jäsenen kanssa. Näillä uusilla oli monenlaisia odotuksia ja epävarmuutta siitä, mitä odotettiin. Puheenjohtaja oli ymmärtävä ja kannustava. Hän oli valmis kuuntelemaan ja toimimaan siten, että kaikki olisivat tasavertaisia. Hän muistutti, että kaikki ovat olleet ensimmäistä kertaa hallituksessa. Tarvittiin uteliaisuutta ja rohkeutta. Mukava alku."

 

"Nyt jo yli 10 vuotta hallituksessa. Kokoukset kovin kaavamaisia. Jäsenet toimivat rutiininomaisesti. Osa koko ajan äänessä, muutama hiljainen. Toivon, että uudet jäsenet tuovat eloa ja muutosta. Itse ainakin kannusta siihen."

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »