web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Kahden totuuden Yhdysvallat

Yhdysvaltojen presidentinvaalien uutisointia seuratessa joutuu ihmettelemään lukuisia asioita. Kahden ehdokkaan kilpajuoksu luo asetelman puolesta tai vastaan.

Iäkkäät herrat kilpasilla. Eikö noin suuresta maasta demokraateilta löytynyt kannatusta Bideniä nuoremmalle ehdokkaalle? Republinaaneilla ei kai ollut varaa muuta kuin valita Trump ehdokkaakseen.

Mikään ei vaikuta joihinkin kannattajiin. Trumpilla ainakin näyttää olevan niin vannoutuneita kannattajia, etteivät mitkään kielteiset uutiset näytä horjuttavan uskoa häneen. Jokin aika sitten yksi tv:ssa näytetty haastateltava totesi, että teot puhuvat puolestaan sanoipa Trump mitä tahansa. Eniten itseäni ihmetyttää duunaripiirien kannatus. Terveydenhuolto on retuperällä eikä sen korjaaminen ole Trumpin asialistalla. Valtava määrä ihmisiä ei saa kunnollista hoitoa.

Sosialismin pelko. Suomesta katsottuna Bideniä ei voi nimittää sosialistiksi. Ajattelu lienee ainakin osittain peruja kommunismillä pelottelun ajoista.

USA ensin. Trump on tehnyt kaikkensa, etteivät Yhdysvallat sitoudu sääntöpohjaiseen yhteistyöhön (WHO:sta eroaminen jne). Biden on luvannut palauttaa WHO:n jäsenyyden.

MInä itse. Kun katsoo Trumpin tiedotustilaisuuksia, hän on niissä kuin Diilin johtohahmo. Hän puhuu minä, minä, eikä juuri koskaan anna kiitostaa lähipiirilleen. 

Röyhkeyden ylistys. Yhdysvalloissa näytetään arvostettavan monista muista maista poiketen röyhkeää esiintymistyyliä. Uskoakseni miellä kukaan ei Trumpin tyylillä pääsisi loppusuoralle. Meidän vaalikeskustelumme ovat esimerkiksi Trumpin ja Clintonin väittelyihin verrattuna lasktenleikkiä. Onneksi niin.

Trump ja Venäjä. Käsittäkseni Trump on tietoisesti toiminut Venäjän kanssa eri tavoin kuin esimerkiksi Kiinan kanssa. Joissakin arvioissa on spekuloitu sillä, että Biden toimisi presidenttinä toisin.

Epädemokokraattinen lähipiiri. Trump on tuonut vallan ytimeen tyttärensä ja vävynsä. Tätä Biden tuskin tekisi.

Vaalijärjestelyt. On mielenkiintoista seurata, miten postiäänestys onnistuu. Nythän Trumpia hyödyttäänee postiäänestyksen matala taso. Koska äänestys on jo menossa, moni on muodostanut kantansa eikä viime aikojen veropaljastuksilla ym ole enää vaikutusta. Vaalit valitsijamiehineen vaikuttavat siihen, ettei suurimman äänimäärän saanut ehdokas tulekaan valituksi kuten meillä käy.

Muistan Yhdysvaltojen presidentinvaalien kiivauden eri kanavilla noin 10 vuotta sitten, kun olimme lomalla Floridassa. Eri takanavilla oli kovaakin kovampaa hykkäystä varsinkin Obamaa kohtaan. 

Omat näkemykset jäävät pakostakin kovin pinnallisiksi, koska en ole koskaan asunut Yhdysvalloissa enkä voi sanoa tuntevani tuon monella tavalla monenlaisen elämänkirjon valtion ihmisten ajattelua.

 

 

 

 

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »