web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Keskity siihen, mitä toivot lisää

Keskity siihen, mitä toivot lisää

 

Palautteen antamisessa pätee periaate: se, mihin kiinnitämme huomiota ja mistä palkitsemme, toistuu. Sen vuoksi palautteessa kannattaa puhua siitä, mikä on sujunut hienosti tai kertoa niistä asioista, joissa olemme huomanneet tapahtuneen edistystä. Tärkeää on huomata positiiviset asiat ja pienetkin edistysaskeleet. Annamme onnistumisten lisäksi myönteistä palautetta myös yrittämisestä, vaikka se ei aina johda tavoiteltuun lopputu-okseen. Ilman yrittämistä ei voi onnistua.

 

Myönteinen palaute innostaa. Innostuksen lähteitä on riittämiin. Tärkeintä on, että asiaan kiinnitetään huomiota. Lähteinä voivat olla esimerkiksi innostusta ruokkivat ajatukset ja teot, innostavat ihmiset, syntyneet oivallukset ja toiminnan kokeminen merkitykselliseksi.

 

Myönteiset poikkeukset toiminnassa kannattaa purkaa osiin ja pohtia, mikä sai onnistumisen aikaan kysymällä avoimia kysymyksiä: mitä, kuka tai ketkä, milloin, missä ja miten. Tällöin päästään kiinnittämään huomiota nimenomaan niihin asioihin, jotka olivat onnistumisen edellytyksinä tai sen suoranaisina moottoreina.  

 

Kiinnittämällä huomiota asioihin, joita toivomme lisää, osoitamme arvostusta ja kunnioitusta toista ihmistä ja hänen toimintaansa kohtaan. Jokainenhan haluaa tulla nähdyksi ja arvostetuksi omana itsenään.

 

 

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »