web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Saanko antaa palautetta?

Saanko antaa palautetta?

 

Mitä luulet tapahtuvan, jos kysyt joltakin ihmiseltä, saatko antaa hänelle palautetta? Onko hän innoissaan, peloissaan, hämmentynyt vai ilmaiseeko hän joitakin muita tunteita? Miten hän toimii tuossa tilanteessa?

 

Työelämässä ja muutoinkin ihmiset kokevat yleensä saavansa liian vähän palautetta. Otsikossa esitetty kysymys kuitenkin herättää monissa samanlaisen tunteen, kuin kuulisi pimeässä kävellessään takanaan nopeita askeleita. Kysymys ei siis ole kovinkaan käyttökelpoinen tapa palautetta annettaessa.

 

Palautteen antamiseen liittyy yhdysvaltalaisen konsultin Jamie Higginsin ja professori Diana Smithin mukaan erilaisia myyttejä.

 

Palautteen antajan näkemys oman näkökantansa oikeellisuudesta. Palautteen antajalla on houkutuksena nähdä asia siten, hänen todellisuutensa on ainoa oikea. Tehtävänä on silloin saada palautteen saaja ymmärtämään asia ja toimimaan antajan kertomalla tavalla.

 

Puolustuskannalle asettuminen on huono ja vältettävä asia. Palautteen saaja voi olla usein eri mieltä antajan kanssa palautteesta. Hän asettuu puolustuskannalle. Silloin palautteen antaja helposti jollakin tavalla perääntyy,  lieventää sanomaansa tai lisää kierroksia saadakseen sanomansa läpi. Tuloksena on se, että toinen vastaa samalla mitalla. Kannattaa siis toimia toisin.

 

Palautteen saajan suorituskykyyn liittyvällä ongelmalla ei mitään tekemistä palautteen antajan itsensä kanssa. Antaja näkee helposti, että vain palautteen saaja on yksin vastuussa ongelmalliseksi katsottavasta asiasta. Tällöin palautteen antaja sivuuttaa sen tosiasian, että hänen oma toimintansa on voinut olennaisella tavalla vaikuttaa asiaan.

 

Virheitä on syytä karttaa, peitellä ja niistä on jopa rangaistava. Ihmiset voivat pelätä virheiden tekemistä ja sen vuoksi toimivat varman päälle. Se estää uudistumispyrkimykset ja on jarruna kaikenlaiselle kehittämistoiminnalle.

 

Edellä olevia ja muita palautteen antamiseen ja vastaanottamiseen liittyviä asioita käsittelen tässä juttusarjassa sekä tulossa olevalla verkkokurssilla. Lisää asiasta myös Palautemestari-kirjasta, jonka kirjoitin yhdessä Anna-Maria Tillin kanssa.

 

 

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Linda Hill: Curiosity

Lue lisää »

HBS Faculty Pick Trends to Watch in 2022

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »