web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Saanko antaa palautetta?

Saanko antaa palautetta?

 

Mitä luulet tapahtuvan, jos kysyt joltakin ihmiseltä, saatko antaa hänelle palautetta? Onko hän innoissaan, peloissaan, hämmentynyt vai ilmaiseeko hän joitakin muita tunteita? Miten hän toimii tuossa tilanteessa?

 

Työelämässä ja muutoinkin ihmiset kokevat yleensä saavansa liian vähän palautetta. Otsikossa esitetty kysymys kuitenkin herättää monissa samanlaisen tunteen, kuin kuulisi pimeässä kävellessään takanaan nopeita askeleita. Kysymys ei siis ole kovinkaan käyttökelpoinen tapa palautetta annettaessa.

 

Palautteen antamiseen liittyy yhdysvaltalaisen konsultin Jamie Higginsin ja professori Diana Smithin mukaan erilaisia myyttejä.

 

Palautteen antajan näkemys oman näkökantansa oikeellisuudesta. Palautteen antajalla on houkutuksena nähdä asia siten, hänen todellisuutensa on ainoa oikea. Tehtävänä on silloin saada palautteen saaja ymmärtämään asia ja toimimaan antajan kertomalla tavalla.

 

Puolustuskannalle asettuminen on huono ja vältettävä asia. Palautteen saaja voi olla usein eri mieltä antajan kanssa palautteesta. Hän asettuu puolustuskannalle. Silloin palautteen antaja helposti jollakin tavalla perääntyy,  lieventää sanomaansa tai lisää kierroksia saadakseen sanomansa läpi. Tuloksena on se, että toinen vastaa samalla mitalla. Kannattaa siis toimia toisin.

 

Palautteen saajan suorituskykyyn liittyvällä ongelmalla ei mitään tekemistä palautteen antajan itsensä kanssa. Antaja näkee helposti, että vain palautteen saaja on yksin vastuussa ongelmalliseksi katsottavasta asiasta. Tällöin palautteen antaja sivuuttaa sen tosiasian, että hänen oma toimintansa on voinut olennaisella tavalla vaikuttaa asiaan.

 

Virheitä on syytä karttaa, peitellä ja niistä on jopa rangaistava. Ihmiset voivat pelätä virheiden tekemistä ja sen vuoksi toimivat varman päälle. Se estää uudistumispyrkimykset ja on jarruna kaikenlaiselle kehittämistoiminnalle.

 

Edellä olevia ja muita palautteen antamiseen ja vastaanottamiseen liittyviä asioita käsittelen tässä juttusarjassa sekä tulossa olevalla verkkokurssilla. Lisää asiasta myös Palautemestari-kirjasta, jonka kirjoitin yhdessä Anna-Maria Tillin kanssa.

 

 

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »