web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Palaute hallituksen toiminnassa

Palaute hallituksen toiminnassa

 

Jokainen hallituksen jäsen ja muu kokoukseen osallistuva haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Hän haluaa saada arvostusta muilta. Palaute tarjoaa tähän hyvän keinon.

Palautteen tarkoitus

 

Palautteella annetaan ja saadaan tietoa toiminnassa onnistumisesta. Sillä vaikutetaan tietoisesti tai huomaamatta toisen ihmisen ajatteluun, tunteisiin ja käyttäytymiseen. Aina ei tarvita sanoja. Ilme tai ele voi kertoa sanoja enemmän siitä, mitä joku ajattelee esimerkiksi toisen ehdotuksesta tai toiminnasta.

 

Tavoitteena pitää olla, että palautteella lisätään ja vahvistetaan toisen ihmisen hyväksi havaittua toimintaa, vähennetään taikka ehkäistään epätoivottavaa toimintaa taikka ohjataan käyttäytymistä toivottuun suuntaan. Palautteella voidaan myös auttaa toista havaitsemaan kehittämiskohteita sekä kannustetaan häntä astu-maan oman kehittymisensä uusille poluille. Samoin tavoitteena on kehittää ihmisten keskinäisiä suhteita.

 

 

Jokaisen kannattaa opetella antamaan palautetta. Kokouksessa puheenjohtaja on roolimallina. Mitä enemmän arvostavaa ja kannustavaa palautetta annetaan, sitä tärkeämmäksi osaksi toimintaa se tulee.

 

Julkisesti annetaan kiitosta ja muuta arvostavaa palautetta, korjaavaa tai henkilön omaan kehittymiseen liittyvä palautetta kahden kesken.

 

Mikä onkaan mukavampaa, jos joku kehuu ideaa tai näkökulmaa tai saa muut osallistujat pohtimaan asiaa uusista näkökulmista. Pienikin arvostuksen osoitus kasvattaa antajansa luottamustiliä.

 

 

Hyvää tarkoittava palaute kääntyy tarkoitustaan vastaan, jos palautteessa käytetyt sanat tai palautteen esittämistapa muuttavat viestin sisällön vastaanottajan näkökulmasta päinvastaiseksi, mitä palautteen antaja on kuvitellut sanoneensa. Silloin palaute saa aikaan pahaa mieltä ja hämminkiä. Varottavia sanoja ovat erityisesti ”miksi” ja ”mutta”.

 

palautteesta verkkokurssin ”Vaikuta järjestösi hallituksessa” aineistossa. Käsikirjassa kerrotaan myös ”kuuden askeleen menetelmästä”.

 

 

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »