web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Palaute hallituksen toiminnassa

Palaute hallituksen toiminnassa

 

Jokainen hallituksen jäsen ja muu kokoukseen osallistuva haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Hän haluaa saada arvostusta muilta. Palaute tarjoaa tähän hyvän keinon.

Palautteen tarkoitus

 

Palautteella annetaan ja saadaan tietoa toiminnassa onnistumisesta. Sillä vaikutetaan tietoisesti tai huomaamatta toisen ihmisen ajatteluun, tunteisiin ja käyttäytymiseen. Aina ei tarvita sanoja. Ilme tai ele voi kertoa sanoja enemmän siitä, mitä joku ajattelee esimerkiksi toisen ehdotuksesta tai toiminnasta.

 

Tavoitteena pitää olla, että palautteella lisätään ja vahvistetaan toisen ihmisen hyväksi havaittua toimintaa, vähennetään taikka ehkäistään epätoivottavaa toimintaa taikka ohjataan käyttäytymistä toivottuun suuntaan. Palautteella voidaan myös auttaa toista havaitsemaan kehittämiskohteita sekä kannustetaan häntä astu-maan oman kehittymisensä uusille poluille. Samoin tavoitteena on kehittää ihmisten keskinäisiä suhteita.

 

 

Jokaisen kannattaa opetella antamaan palautetta. Kokouksessa puheenjohtaja on roolimallina. Mitä enemmän arvostavaa ja kannustavaa palautetta annetaan, sitä tärkeämmäksi osaksi toimintaa se tulee.

 

Julkisesti annetaan kiitosta ja muuta arvostavaa palautetta, korjaavaa tai henkilön omaan kehittymiseen liittyvä palautetta kahden kesken.

 

Mikä onkaan mukavampaa, jos joku kehuu ideaa tai näkökulmaa tai saa muut osallistujat pohtimaan asiaa uusista näkökulmista. Pienikin arvostuksen osoitus kasvattaa antajansa luottamustiliä.

 

 

Hyvää tarkoittava palaute kääntyy tarkoitustaan vastaan, jos palautteessa käytetyt sanat tai palautteen esittämistapa muuttavat viestin sisällön vastaanottajan näkökulmasta päinvastaiseksi, mitä palautteen antaja on kuvitellut sanoneensa. Silloin palaute saa aikaan pahaa mieltä ja hämminkiä. Varottavia sanoja ovat erityisesti ”miksi” ja ”mutta”.

 

palautteesta verkkokurssin ”Vaikuta järjestösi hallituksessa” aineistossa. Käsikirjassa kerrotaan myös ”kuuden askeleen menetelmästä”.

 

 

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »