web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Kysy ja kuuntele hallituksen kokouksissa

Kysy ja kuuntele hallituksen kokouksissa

 

Hallituksen jäsenet vaikuttavat eri tavoin toistensa ajatuksiin, tunteisiin ja käyttäytymiseen. Kyselemällä voi oppia itse ja myös auttaa toisia oppimaan. Koripallovalmentaja Henrik Dettmanin mukaan valmentaja ei voi opettaa huipputasolla pelaajaa. Sen sijaan hän voi auttaa tätä oppimaan kyselemällä.

 

Kokouksissa on tavallista, että osallistujat esittävät tosiasioita, mielipiteitä, arvioita ja johtopäätöksiä sekä kertovat myös kokemuksistaan vastaavanlaisista asioista tai tilanteista. Kun joku tekee ehdotuksen, muut saattavat ottaa siihen eri tavoin kantaa: tyrmätä sen, hyväksyä sen, pyytää lisäselvitystä, kysyä täsmennyksiä, kehitellä asiaa edelleen tai innostaa muita keskusteluun kyselemällä, olla hiljaa tai pidättäytyä sanomasta mielipiteensä, vaikka joku sitä erikseen kysyisi.

 

Sen avulla voimme osoittaa mielenkiintoa toisen ihmisen esittämää asiaa kohtaan, auttaa kumppaneita pohtimaan asiaa monipuolisesti eri näkökulmista ja tarvittaessa pureutumaan asiaan tavanomaista syvällisemmin.

 

Kysyminen on keino saada selville puhujan näkemyksiä, tarpeita, asenteita, arvostuksia ja muita hänen tärkeinä pitämiään asioita sekä hänen tunnemaailmaansa. Kriittisillä kysymyksillä kyseenalaistamme jonkun ajattelutavan ennakko-oletukset.

 

Kysymistä voidaan käyttää myös tarkoituksiin, jotka eivät edistä yhteisiä tavoitteita, vaan jotka päinvastoin aiheuttavat hämmennystä, suuttumusta, loukkaantumisia tai muita kielteisiä reaktioita. Tällöin kysyjän tarkoituksena voi olla esimerkiksi esittäjän osaami-sen vähätteleminen ja oman osaamisen korostaminen.

 

Miksi kokouksissa ei kysellä monipuolisesti? Siitä seuraavissa jutuissa, samoin erilaisista kysymyksistä ja kuuntelusta, sekä kesäkuussa ilmestyvien verkkokurssien käsikirjoissa.

 

#hallituksen kokous #kysely #kysyminen

 

 

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »