web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Hallituksen jäsenen rooleja

Ihmisillä on järjestön hallituksen kokouksessa erilaisia rooleja. Jotkut tekevät mielellään tarkentavia kysymyksiä ja haluavat käydä periaatteellista keskustelua asioista. Joku on kunnostautunut aloitteiden tekijänä ja joku toinen kannattaa näitä ehdotuksia. Jollakin voi olla epäilijän rooli. Hän pyrkii kyseenalaistamaan asiaa kuin. Joku on auktoriteettiuskoinen. Hän seuraa tarkasti puheenjohtajan tai muun hänen silmissään auktoriteettia edustavan ihmisen mielipiteitä. Jollakin voi olla vastustajan aseistus: hän on valmis ampumaan alas kaikki vähänkin totutusta poikkeavat ehdotukset. 

Harvinaista ei ole sellainensekään, ettei osallistujalla  itsellään ole kokousasioiden suhteen mitään tavoitteita. Hän osallistuu tunnollisesti kaikkiin niihin kokouksiin, joihin saa kutsun. Hän on tyytyväinen siihen, että muut puhuvat ja että hän voi katsella sivusta ikään kuin orrella istuen, mitä muut puuhaavat. Hänestä ei ole juuri haittaa, mutta ei myöskään mitään hyötyä. Harmillisinta on se, että hän voi olla jopa vuosia kokouksissa käyttämättä yhtään puheenvuoroa. Hänet valitaan konkarina uudelleen, koska valitsijat eivät tiedä totuutta.

Yhden asian ajamisesta kiinnostunut ihminen on kiinnostunut vain juuri häntä edustavan pienen jäsenryhmän asioista. Koska useimmat asiat eivät koske puhtaasti tätä ryhmää, hän voi omasta mielestään huoletta jättäytyä näiden asioiden käsittelyn ajaksi sivusta seuraajaksi ja terävöityä taas silloin, kun asia koske juuri hänen ryhmäänsä. Asia ei häntä itseään vaivaa. Hänethän on valittu nimenomaan oman ryhmän puolestapuhujaksi.

Hallituksen jäsenet eivät tietenkään ole aina rooliensa vankeja. Eri asioissa he toimivat eri tavoin. Omaksutut roolit voivat heijastua myös puheenvuotoihin. Siitä seuraavassa jutussa.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Linda Hill: Curiosity

Lue lisää »

HBS Faculty Pick Trends to Watch in 2022

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »