web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Luottamus hallituksen toiminnassa

Luottamus hallituksen toiminnan kivijalkana

 

Ihmisten välinen luottamus on välttämätön edellytys sille, että kokouksissa saadaan aikaan mahdollisimman hyviä tuloksia. Luottamus sisältyy kaikkeen vuorovaikutukseen. Sitä tarvitaan hallituksen jäsenten, muiden kokoukseen osallistuvien, kunkin oman taustaryhmän ja ulkoisten sidosryhmien ihmisten kesken.

 

Hallituksen jäsenyys perustuu valitsijoiden luottamukseen. Jos luottamusta ei enää ole, koko hallitus tai yksittäinen jäsen voidaan erottaa yhdistyksen kokouksen päätöksellä.

 

Luottamusta tarvitaan varsinkin tilanteissa, kun emme tiedä etukäteen siitä, mitä odotamme toisten ihmisten tekevän. Luottamus kattaa ennalta tuntemattomaan vuorovaikutustilanteeseen sisältyvän riskin kokonaan tai osittain.

 

Luottamus voi joutua koetukselle erityisesti muutostilanteissa. Tällöin hallituksen on osoitettava omalla toiminnallaan luottamusta ihmisten kykyihin viedä läpi tarvittavat muutokset.

 

Ensivaikutelma ja luottamus

 

Hallituksen uudesta puheenjohtajasta ja jäsenestä luodaan ensitapaamisessa ensivaikutelma.  Ensivaikutelma syntyy muutaman ensimmäisen minuutin aikana. Siihen vaikuttavat monet asiat. Hyvän ensivaikutelman voi tehdä vain yhden kerran. Amy Cuddyn mukaan ihmiset arvioivat uuden ihmisen tavatessaan ensin tämän luotettavuutta ja vasta sen jälkeen pätevyyttä.

 

Luottamuksen monet ulottuvuudet

 

Luottamus ja hallituksen kokousten sosiaalinen turvallisuus kulkevat käsi kädessä. Luottamuksella on monia ulottuvuuksia. Näistä kerron enemmän seuraavassa jutussa ja tarkemmin ”Vaikuta järjestösi hallituksessa” -verkkokurssin käsikirjassa (ilmestyy mytalentia.fi).

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »