web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Mittarit ja kriteerit tavoitteiden asettamisessa

Järjestön tavoitteiden tarkoituksena on ohjata hallituksen ja muiden toimijoiden toimintaa. Tämä onnistuu vain silloin, kun tavoitteiden toteutumista arvioidaan etukäteen asetetuilla mittareilla tai muulla luotettavalla tavalla. Mittarien avulla nähdään, toteutuuko toiminta tarkoitetulla tavalla ja missä asioissa esiintyy poikkeavuuksia. Samalla voidaan arvioida poikkeamisen syitä ja seurauksia, jotta voidaan ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin.

 

Jos järjestö asettaa tavoitteeksi jäsenmäärän kasvattamisen vaikkapa viidellä prosentilla, yhtenä mittarina on kasvuprosentti. Pelkkä kasvu ei yksin kuvaa onnistumista, ellei samalla oteta huomioon muutoksia eronneiden määrässä suhteessa koko jäsenmäärään. Jos kasvu on suunnitelmien mukaista, mutta samalla eronneita on suhteellisesti aikaisempaa enemmän, tilanne voi kertoa heikosta sitoutumisesta järjestöön. Tuolloin jäsenhankintaan on käytetty paljon voimavaroja, joita olisi kannattanut käyttää jo jäseninä olevien palvelujen kehittämiseen ja osallistumismahdollisuuksien luomiseen.

 

Hallituksen kannattaa käyttää riittävästi aikaa mittarien laatimiseen, jotta tavoiteasettelussa onnistutaan. Jokaisessa järjestössä mittarit asetetaan omista lähtökohdista, kun otetaan huomioon järjestön missio, visio ja nimenomaan strategiset tavoitteet. Tuolloin mittareina voivat olla esimerkiksi seuraavanlaiset asiat: järjestön tunnettuus, jäsentyytyväisyys ja -uskollisuus (net promoter score jne), jäsenten osallistumisaste järjestön toimintaan, nuorten osuus toiminnassa, äänestysaktiivisuus vaaleissa, koulutukseen osallistuvien määrä, henkilöstön vaihtuvuus (isoissa järjestöissä), luottamusmiesten kouluttautumisaste jne.

 

#järjestö  #tavoitteet ja mittarit  #kriteerit

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Linda Hill: Curiosity

Lue lisää »

HBS Faculty Pick Trends to Watch in 2022

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »