web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Tavoitteet ja tarpeet järjestön päätöksenteossa

Tavoitteet ja tarpeet hallituksen päätöksenteossa

 

Tavoitteiden perustana on järjestön perustehtävä (missio), haluttu tulevaisuudenkuva (visio), arvot ja strategia. Samoin uskomukset, asenteet ja odotukset vaikuttavat siihen, millaisia tavoitteita järjestön jäsenet (liitoissa valtuusto tai vastaava) ja hallitus asettavat.

 

Päätöksillä pyritään vastaamaan erilaisiin jäsenten tai muiden tahojen tarpeisiin, huolenaiheisiin, tyytymättömyyteen, toiveisiin ja muihin intresseihin. Intressejä selvitetään kysymällä, MIKSI jokin asia on tärkeä eli MIKSI hallituksen on syytä sitä käsitellä kokouksissaan ja miksi jotakin tavoitellaan. Intressinä voi olla esimerkiksi miesten ja naisten palkkausta koskeva tasa-arvo, vammaisten asiat yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, järjestön vaikutusvalta tai nuorten osallistumismahdollisuudet.

 

Intressejä tyydyttämään asetetaan tavoitteita. Niillä ilmaistaan, MITÄ halutaan saavuttaa. Tavoitteena voi olla esimerkiksi naisvaltaisten alojen palkkauksen korottaminen miesvaltaisia aloja enemmän asteittain seuraavien viiden vuoden aikana (ensimmäisenä sopimuskautena kustannusvaikutuksiltaan X-prosentilla jne), jäsenmäärän kasvattaminen kymmenellä prosentilla seuraavan vuoden loppuun mennessä, nuorten saaminen hallituksen jäseniksi, kansalaiskeskustelun herättäminen jäsenistön kannalta tärkeässä asiassa, palveluvalikoiman laajentaminen ja monipuolistaminen tai järjestön kuuleminen asiantuntijana lainsäädännön valmistelussa.

 

Tavoitteita asetettaessa tarvitaan järkiperäisen ajattelun ja päättelyn ohella myös tunnetaitoja. On pyrittävä ennakoimaan, millä tavalla jäsenet ja muut asianosaiset suhtautuvat tavoitteisiin paitsi järjellä myös tunteella ja intuitiolla sekä millaisia vaikutuksia tavoitteilla ja päätöksillä voi olla lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

 

Hyvä tavoiteasettelu edellyttää tietoa, kokemusta, tarpeiden selvittämistä, uskomusten ja ajattelun haastamista, yhteistyökykyä ja -halua jne. Kärsimättömyys, korostunut impulsiivisuus, jääräpäisyys tai vuorovaikutuksen ongelmat tavoitteita asetettaessa hankaloittavat yhteistoimintaa ja päätöksentekoa.

 

Lisää tavoiteasettelussa seuraavassa osiossa.

 

 

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Linda Hill: Curiosity

Lue lisää »

HBS Faculty Pick Trends to Watch in 2022

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »