web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Tavoitteet ja tarpeet järjestön päätöksenteossa

Tavoitteet ja tarpeet hallituksen päätöksenteossa

 

Tavoitteiden perustana on järjestön perustehtävä (missio), haluttu tulevaisuudenkuva (visio), arvot ja strategia. Samoin uskomukset, asenteet ja odotukset vaikuttavat siihen, millaisia tavoitteita järjestön jäsenet (liitoissa valtuusto tai vastaava) ja hallitus asettavat.

 

Päätöksillä pyritään vastaamaan erilaisiin jäsenten tai muiden tahojen tarpeisiin, huolenaiheisiin, tyytymättömyyteen, toiveisiin ja muihin intresseihin. Intressejä selvitetään kysymällä, MIKSI jokin asia on tärkeä eli MIKSI hallituksen on syytä sitä käsitellä kokouksissaan ja miksi jotakin tavoitellaan. Intressinä voi olla esimerkiksi miesten ja naisten palkkausta koskeva tasa-arvo, vammaisten asiat yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, järjestön vaikutusvalta tai nuorten osallistumismahdollisuudet.

 

Intressejä tyydyttämään asetetaan tavoitteita. Niillä ilmaistaan, MITÄ halutaan saavuttaa. Tavoitteena voi olla esimerkiksi naisvaltaisten alojen palkkauksen korottaminen miesvaltaisia aloja enemmän asteittain seuraavien viiden vuoden aikana (ensimmäisenä sopimuskautena kustannusvaikutuksiltaan X-prosentilla jne), jäsenmäärän kasvattaminen kymmenellä prosentilla seuraavan vuoden loppuun mennessä, nuorten saaminen hallituksen jäseniksi, kansalaiskeskustelun herättäminen jäsenistön kannalta tärkeässä asiassa, palveluvalikoiman laajentaminen ja monipuolistaminen tai järjestön kuuleminen asiantuntijana lainsäädännön valmistelussa.

 

Tavoitteita asetettaessa tarvitaan järkiperäisen ajattelun ja päättelyn ohella myös tunnetaitoja. On pyrittävä ennakoimaan, millä tavalla jäsenet ja muut asianosaiset suhtautuvat tavoitteisiin paitsi järjellä myös tunteella ja intuitiolla sekä millaisia vaikutuksia tavoitteilla ja päätöksillä voi olla lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

 

Hyvä tavoiteasettelu edellyttää tietoa, kokemusta, tarpeiden selvittämistä, uskomusten ja ajattelun haastamista, yhteistyökykyä ja -halua jne. Kärsimättömyys, korostunut impulsiivisuus, jääräpäisyys tai vuorovaikutuksen ongelmat tavoitteita asetettaessa hankaloittavat yhteistoimintaa ja päätöksentekoa.

 

Lisää tavoiteasettelussa seuraavassa osiossa.

 

 

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »