web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Mukana järjestön kokouksessa vai vaikuttamassa päätöksiin?

Maassamme on yli 100 000 rekisteröityä yhdistystä. Kaikissa yhdistyksissä on hallitus. Toki joukossa on uiniuviakin yhdistyksiä. Joka tapauksessa iso joukko ihmisiä osallistuu hallitustoimintaan. Mikä merkitys tällä osallistumisella on?

 

Tilanteet vaihtelevat. Siinä, missä kaikki hallituksen jäsenet ovat aloitteellisia ja haluavat vaikuttaa päätöksentekoon, joissakin toisissa osa hallituksen jäsenistä on todella pasiivisen siivusta seuraajan roolissa. Kuten eräs aktiivi totesi, yksi hallituksen jäsen ei käyttänyt kahdeksaan vuoteen yhtään puheenvuoroa. Mikähän häntä motivoi istua kymmenissä kokouksissa? Mitä ajatuksia hänellä oli, vaikka ei niitä muille kertonutkaan?

 

Kansalaisyhteiskunta tarvitsee järjestötoimintaa. Se tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa eri elämänaloilla. Se merkitsee osallistuvuutta ja yhteisöllisyyttä. Se kasvattaa ihmisiä yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Se tarjoaa ihmisille merkityksellisyyden kokemuksia.

 

Itse olen ollut yli 40 vuotta mukana järjestöjen toiminnassa. Tuosta ajasta 37 vuotta ammattijärjestön, SuPerin toimihenkilönä. En ole lkekkeelle siirryttyänäkään malttabnut jättää järjestötoimintaa. Lisäksi olen kirjoittanut järjestötoiminnasta ja nyt viimeistelen verkkokursseja varten kahta käsikirjaa ja muuta aineistoa. Kijoitan järjstöjen hallitustoiminnasta myös näillä nettisivuillani. Ideanani on auttaa järjestöissä toimivia hyödyntämään omaa potentiaaliaan yhteiseksi hyväksi. Järjestötoiminta on keskeinen osa omaa elämääni.

 

#järjestö  #yhdistys  #järjestötoiminta  #järjestön hallitus 

 

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »