web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Miten valmistaudut kokoukseen?

Maassamme on yli 100 000 rekisteröityä yhdistystä. Joukossa on luonnollisesti nyös uinuvia yhdistyksiä. Yhdistysten hallituksissa toimii iso määrä ihmisiä. Eri ihmiset valmistautuvat eri tavoin kokouksiin. Joku menee vain katsomaan, mitä kokouksessa tapahtuu.

Valmistautumisessa kannattaa tietenkin ottaa huomioon järjestön ja hallituksen kokouksen luonne. Harrastuspiireissä toimitaan eri tavoin kuin ammattimaisissa järjestöissä, joissa voi olla kymmeniä toimihenkilöitä tai enemmänkin.

Kun kyse on ammattimaisesti johdettavasta järjestöstä, hallituksen kokousten valmistelulta ja osallistujien valmistautumiselta voidaan vaatia muita enemmän. Pelkkä kokoukseen meno ei riitä. Muistan työhistoriasta erään hallituksen puheenjohtajan toiminnan. Kyse oli kuntianliiton liittohallituksen kokouksista. Puheenjohtaja avasi esityslistan sisältävän kirjekuoren vasta kokouspaikalla ja luki keskeiset asiat ja päätösesitykset kokouksessa. Heti kokouksen jälkeen hänellä olikin kiire jo muihin tehtäviin. Asioihin perehtymisestä ei voinut juurikaan puhua.

Tällä hetkllä teknologia mahdollistaa aikaisempaa paremmin se, että hallituksen jäsenet voivat hankkia tietoa, kysellä ja pyytää täsmennyksiä käsiteltäviin asioihin helposti  jo ennen kokousta. Samalla kaikki muutkin hallituksen jäsenet ja valmistelijat voivat osallistua keskusteluun. Päätöksenteko saa syvyyttää. Aikaa säästyy. Voidaan keskittyä keskeisimpiin asioihin entistä paremmin.

Hallituksen jäsenen velvollisuutena on tulla kokouksiin mahdollisimman hyvin perehtyneenä. Tämä edellyttää, että kokoukset ja käsiteltävät asiat on valmisteltu hyvin. Näin luodaan perusta onnistuneille päätöksille. Miten ajattelet omaa toimintaasi hallituksen jäsennenä?

Kokousten valmistelya ja koko kokouksen menettelyä käsittelen tulossa olevalla verkkokurssilla "Vaikuta järjestösi hallituksessa". Kurssi tulee mytalentia.fi-sivuille huhti-toukokuussa.

 

 

 

 

 

Uutiset Espoo.fi

Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4. – Mukana yksinyrittäjätuki ja sulkemiskorvaus

Yritysten kustannustukea haetaan Valtiokonttorista. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on...

Lue lisää »

Koronarokotukset Espoossa: Lisätietoa Vaxzevria-rokotteen käytöstä sekä 65-69-vuotiaiden mahdollisuudesta valita rokotteensa

THL on linjannut, että 65-69-vuotiaat voivat valita koronarokotteensa toukokuun alusta alkaen. Viime aikoina vuosina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Returning to Campus: Elizabeth Kennedy

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »