web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Miten valmistaudut kokoukseen?

Maassamme on yli 100 000 rekisteröityä yhdistystä. Joukossa on luonnollisesti nyös uinuvia yhdistyksiä. Yhdistysten hallituksissa toimii iso määrä ihmisiä. Eri ihmiset valmistautuvat eri tavoin kokouksiin. Joku menee vain katsomaan, mitä kokouksessa tapahtuu.

Valmistautumisessa kannattaa tietenkin ottaa huomioon järjestön ja hallituksen kokouksen luonne. Harrastuspiireissä toimitaan eri tavoin kuin ammattimaisissa järjestöissä, joissa voi olla kymmeniä toimihenkilöitä tai enemmänkin.

Kun kyse on ammattimaisesti johdettavasta järjestöstä, hallituksen kokousten valmistelulta ja osallistujien valmistautumiselta voidaan vaatia muita enemmän. Pelkkä kokoukseen meno ei riitä. Muistan työhistoriasta erään hallituksen puheenjohtajan toiminnan. Kyse oli kuntianliiton liittohallituksen kokouksista. Puheenjohtaja avasi esityslistan sisältävän kirjekuoren vasta kokouspaikalla ja luki keskeiset asiat ja päätösesitykset kokouksessa. Heti kokouksen jälkeen hänellä olikin kiire jo muihin tehtäviin. Asioihin perehtymisestä ei voinut juurikaan puhua.

Tällä hetkllä teknologia mahdollistaa aikaisempaa paremmin se, että hallituksen jäsenet voivat hankkia tietoa, kysellä ja pyytää täsmennyksiä käsiteltäviin asioihin helposti  jo ennen kokousta. Samalla kaikki muutkin hallituksen jäsenet ja valmistelijat voivat osallistua keskusteluun. Päätöksenteko saa syvyyttää. Aikaa säästyy. Voidaan keskittyä keskeisimpiin asioihin entistä paremmin.

Hallituksen jäsenen velvollisuutena on tulla kokouksiin mahdollisimman hyvin perehtyneenä. Tämä edellyttää, että kokoukset ja käsiteltävät asiat on valmisteltu hyvin. Näin luodaan perusta onnistuneille päätöksille. Miten ajattelet omaa toimintaasi hallituksen jäsennenä?

Kokousten valmistelya ja koko kokouksen menettelyä käsittelen tulossa olevalla verkkokurssilla "Vaikuta järjestösi hallituksessa". Kurssi tulee mytalentia.fi-sivuille huhti-toukokuussa.

 

 

 

 

 

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Linda Hill: Curiosity

Lue lisää »

HBS Faculty Pick Trends to Watch in 2022

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »