web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Kuntasektorilla palataan neuvottelupöytään

 

 

Kuntasektorin, sen työntekijöiden ja koko yhteiskunnan kannalta on hyvä, että neuvotteluosapuolet palaavat neuvottelupöytään päämääränä sopimusratkaisu.

 

Osapuolten kannattaa ottaa oppia Henry Fordin sanoista: ”Menestyksen salaisuus on ennen kaikkea kyvyssä ymmärtää muiden näkökantoja ja nähdä asiat samalla kertaa sekä heidän että omalta kannaltaan.”

 

Neuvotteluissa on kysymys osapuolten intresseistä, tavoitteista ja esitetyistä vaatimuksista.

 

Neuvotteluilla pyritään hakemaan ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin, toiveisiin, huolenaiheisiin, tyytymättömyyteen, pelkoihin ja muihin intresseihin. Intressejä selvitetään kysymyksellä MIKSI jokin asia on osapuolille tärkeä. Miksi vaaditaan esimerkiksi kolmen prosentin palkankorotusta eikä esimerkiksi viittä prosenttia?

 

Ay-kielessä puhutaan usein tavoitteista, kun vaaditaan esimerkiksi palkankorotuksia.

 

Tavoitteilla (vaatimuksilla) pyritään tyydyttämään intressejä ja niillä ilmaistaan, millä keinolla vaatija uskoo intressiensä toteutuvan. Usein on kuitenkin muitakin tapoja pyrkiä intressien tyydyttämiseen kuin vain se keino, jonka toinen osapuoli esittää. Tätä voidaan havainnollistaa esimerkillä. Työntekijä pyytää esimieheltään palkankorotusta. Hänelle on tullut perheenlisäystä ja perhe tarvitsee isomman vuokra-asunnon, jonka vuokra on nykyistä suurempi.

Esimies harkitsee asiaa ja toteaa, että palkka on työpaikan palkkausjärjestelmän perusteella oikea, kun otetaan huomioon työntekijän työn vaativuus, pätevyys ja suoritus ja verrokkien palkkaus. Samalla esimies ottaa huomioon työntekijän tarpeet (intressit), joita hän voi tyydyttää muilla keinoin kuin palkankorotuksella. Esimies tuntee vuokrataloyhtiön omistajan ja voi auttaa työntekijää saamaan kohtuuhintaisen asunnon. Lopputulos voi olla juuri se, mitä työntekijä tavoitteli: hänelle jää palkasta verojen ja vuokran lisäksi vähintään yhtä paljon nettona käyttöön kuin aikaisemmin.

Lähtökohtana aina intressit. Kaikissa neuvotteluissa osapuolten on tärkeää keskittyä ensin intresseihin. Osa niistä on kaikille osapuolille yhteisiä, osa jollakin tavalla vastakkaisia ja osa sellaisia, ettei jokin osapuoli ole kiinnostunut käsittelemään niitä neuvotteluissa. Hakemalla yhteisiä intressejä ja kehittelemällä vaihtoehtoisia ratkaisuehdotuksia osapuolilla on edellytykset löytää hyväksyttävissä oleva ratkaisu.

 

Jos neuvotteluissa keskitytään alusta alkaen jopa julkisuudessa esitettyihin tavoitteisiin (vaatimuksiin), ajaudutaan helposti poteroihin. Asemasodassa myönnytysten ja vastamyönnytysten tekeminen on vaikeaa. Näimme siitä merkkejä jo yksityissektorin neuvotteluissa. Työnantaja ilmoitti pitävänsä kiinni kiky-tunneista, vaikka niistä sitten erilaisin järjestelyin pääosin luovuttiin. Joissakin sopimuksissa sovittiin erilaisista korvaavista asioista.

 

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »