web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Kuntasektorilla palataan neuvottelupöytään

 

 

Kuntasektorin, sen työntekijöiden ja koko yhteiskunnan kannalta on hyvä, että neuvotteluosapuolet palaavat neuvottelupöytään päämääränä sopimusratkaisu.

 

Osapuolten kannattaa ottaa oppia Henry Fordin sanoista: ”Menestyksen salaisuus on ennen kaikkea kyvyssä ymmärtää muiden näkökantoja ja nähdä asiat samalla kertaa sekä heidän että omalta kannaltaan.”

 

Neuvotteluissa on kysymys osapuolten intresseistä, tavoitteista ja esitetyistä vaatimuksista.

 

Neuvotteluilla pyritään hakemaan ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin, toiveisiin, huolenaiheisiin, tyytymättömyyteen, pelkoihin ja muihin intresseihin. Intressejä selvitetään kysymyksellä MIKSI jokin asia on osapuolille tärkeä. Miksi vaaditaan esimerkiksi kolmen prosentin palkankorotusta eikä esimerkiksi viittä prosenttia?

 

Ay-kielessä puhutaan usein tavoitteista, kun vaaditaan esimerkiksi palkankorotuksia.

 

Tavoitteilla (vaatimuksilla) pyritään tyydyttämään intressejä ja niillä ilmaistaan, millä keinolla vaatija uskoo intressiensä toteutuvan. Usein on kuitenkin muitakin tapoja pyrkiä intressien tyydyttämiseen kuin vain se keino, jonka toinen osapuoli esittää. Tätä voidaan havainnollistaa esimerkillä. Työntekijä pyytää esimieheltään palkankorotusta. Hänelle on tullut perheenlisäystä ja perhe tarvitsee isomman vuokra-asunnon, jonka vuokra on nykyistä suurempi.

Esimies harkitsee asiaa ja toteaa, että palkka on työpaikan palkkausjärjestelmän perusteella oikea, kun otetaan huomioon työntekijän työn vaativuus, pätevyys ja suoritus ja verrokkien palkkaus. Samalla esimies ottaa huomioon työntekijän tarpeet (intressit), joita hän voi tyydyttää muilla keinoin kuin palkankorotuksella. Esimies tuntee vuokrataloyhtiön omistajan ja voi auttaa työntekijää saamaan kohtuuhintaisen asunnon. Lopputulos voi olla juuri se, mitä työntekijä tavoitteli: hänelle jää palkasta verojen ja vuokran lisäksi vähintään yhtä paljon nettona käyttöön kuin aikaisemmin.

Lähtökohtana aina intressit. Kaikissa neuvotteluissa osapuolten on tärkeää keskittyä ensin intresseihin. Osa niistä on kaikille osapuolille yhteisiä, osa jollakin tavalla vastakkaisia ja osa sellaisia, ettei jokin osapuoli ole kiinnostunut käsittelemään niitä neuvotteluissa. Hakemalla yhteisiä intressejä ja kehittelemällä vaihtoehtoisia ratkaisuehdotuksia osapuolilla on edellytykset löytää hyväksyttävissä oleva ratkaisu.

 

Jos neuvotteluissa keskitytään alusta alkaen jopa julkisuudessa esitettyihin tavoitteisiin (vaatimuksiin), ajaudutaan helposti poteroihin. Asemasodassa myönnytysten ja vastamyönnytysten tekeminen on vaikeaa. Näimme siitä merkkejä jo yksityissektorin neuvotteluissa. Työnantaja ilmoitti pitävänsä kiinni kiky-tunneista, vaikka niistä sitten erilaisin järjestelyin pääosin luovuttiin. Joissakin sopimuksissa sovittiin erilaisista korvaavista asioista.

 

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Linda Hill: Curiosity

Lue lisää »

HBS Faculty Pick Trends to Watch in 2022

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »