web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Millä tavalla vaikutat kokouksissa?

Sadat tuhannet ihmiset osallistuvat vuosittain erilaisiin kokouksiin. Maassamme on yli 100 000 rekisteröityä yhdistystä. Osallistuminen on luonnollisesti hyvinkin erilaista. Osa ihmisistä toimii aloitteellisesti. Toista ääripäätä edustavat ne, jotka eivät aktiivisesti osallistu vaan ovat enemmänkin seurailijan roolissa. 

Kokousten onnistumista voi arvioida sen mukaan, miten hyvin niissä tehtävillä päätöksillä ja muulla toiminnalla saavutetaan asetetut tavoitteet. Tavoitteet vaihtelevat sen mukaan, mikä on yhdistyksen tarkoitus ja mitä asioita yhdistys ajaa. On selvää, että ammattimaisesti johdetuissa yhdistyksissä asetetaan erilaisia tavoitteita kuin esimerkiksi vapaa-ajanviettoon keskittyvissä harrastajakerhoissa.

Kokoustekniikasta on kirjoitettu lukuisia ansiokkaita kirjoja. Vähemmän on saatavilla kirjoja siitä. miten kokouksen osallistujat voivat vaikuttaa kokouksissa. Tätä aukkoa paikkaan osaltani tulossa olevalla kirjalla, jossa käsittelen hallituksen toimintaa ja siinä muun muassa kokoustoiminnan peruspilareita (luottamus, valmistelu, osallistujat jne), hallituksen kasvuvaiheita, hyvien päätösten kasvualustaa, keskusteluun osallistumista, erilaisia osallistumis- ja vaikuttamistapoja, ihmisten välisten suhteiden ja haettavien tulosten suhdetta päätöksissä, järjen, tunteiden ja intuition käyttöä päätöksenteossa, erilaisia tapoja tehdä päätöksiä, ajattelun vinoumia, ristiriitoja, toiminnan arviointia ja tekoälyn käyttöä.

Kirja on tarkoitus julkaista vain sähköisesti. Siitä myöhemmin lisää.

 

 

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »