web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Palkka ja muut edut työpaikkaa haettaessa

Monissa työpaikkailmoituksissa hakijoiden toivotaan esittävän palkkatoivomuksensa. Kuitenkin hakijan kannattaa valmistautua haastatteluihin miettimällä palkan ohella muita hänelle tärkeitä asioita.
 
Jos hakija ei ole miettinyt etukäteen työsuhteen mahdollisia ehtoja, keskustelu rajoittuu helposti palkkaukseen. Hakija voi pitää ikään kuin annettuina ehtoina muita asioita kuten työajan joustomahdollisuuksia, ensimmäisen loman pituutta, ammatillisia kehittymismahdollisuuksia jne.
 
Onnistuakseen mahdollisimman hyvin hakijan kannattaa ottaa esimerkiksi oman ammattiliiton kautta selvää kyseisten tehtävien palkkatasosta. Hän voi luetteloida itselleen tärkeät asiat mahdollisessa uudessa työssä ja sen jälkeen panna nuo asiat tärkeysjärjestykseen. Tämä voi tapahtua vaikka antamalla asioille painoarvot siten, että niiden yhteenlaskettu summa on 100. Siten palkkauksen painoarvo voi olla esimerkiksi 70, työaikajoustot 10, kehittymismahdollisuudet 10 jne.
 
Neuvottelua varten hakija miettii erilaisia paketteja, joissa hän ottaa huomioon erilaiset palkkavaihtoehdot (esimerkiksi 4 900, 5 300 ja 5 600 euroa kuussa) ja muut tärkeänä pitämänsä asiat (palkkauksen tarkistamisperiaatteet, työaikajoustot, vuosiloma, lomaraha, työhön kuuluva matkustaminen, muuttoavustus jne). Tällä tavalla hän varautuu keskustelemaan ja vastaamaan työnantajan tarjouksiin (paketteihin).
 
Edellä sanottu koskee luonnollisesti tavallisesti asiantuntija tai esimiestehtäviä taikka erikoisosaamista vaativia tehtäviä, joihin on vaikea saada henkilökuntaa. Tehtävissä, joita koskee työehtosopimus ja joihin on suhteellisen helppo saada henkilökuntaa, työnantaja helposti pidättäytyy työehtosopimuksen mukaisissa ehdoissa varsinkin silloin, kun työhakijakin pitää asiaa itsestään selvyytenä. Kaikissa tapauksissa työnantajan edustajat ottavat luonnollisesti huo-mioon yhteisön palkkapolitiikan ja -järjestelmän asettamat vaatimukset.
---------------
 
Eräs tuttuni kertoi kahdesta haastattelusta, joihin ei ollut valmistautunut riittävästi. Haastattelussa oli keskitytty lähinnä palkkaukseen. Kun hän myöhemmin valmistautui huolella, hän sai neuvoteltua itselleen seuraavaksi kesäksi kuukauden vuosiloman, vaikka aloitti uuden työn vasta syksyllä.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »