web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Onnistumiset ja epäonnistumiset neuvotteluissa

 

Neuvotteluissa kuten elämässä yleensä tapahtuu sekä onnistumisia että epäonnistumisia siitä riippumatta, että olet valmistautunut hyvin neuvotteluihin.

 

Miten suhtaudut epäonnistumisiin ja miten selität niitä itsellesi?  Entä esimiehesi ja mahdolliset muut päättäjät?

 

Neuvottelija heijastelee omia ajattelumallejaan neuvotteluihin valmistautuessaan, neuvottelujen aikana ratkaisuja hakiessaan, neuvottelutulosta tehdessään tai neuvottelut lopettaessaan sekä neuvottelutulosta selvitellessään ja puolustaessaan.

 

Houkutuksena on arvioida neuvotteluja tulosten perusteella eli verrata asetettuja tavoitteita ja saavutettuja tuloksia keskenään. Kuitenkin neuvottelujen tulokseen vaikuttavat monet sellaisetkin tekijät, joihin neuvottelijoilla ei ole ollut mahdollisuus vaikuttaa. Sen vuoksi neuvotteluja on arvioitava monesta eri näkökulmasta.

 

Kukin tuo omat ajattelumallinsa neuvotteluihin

 

Psykologian professori Carol Dweck kuvaa ajattelua kahdella ulottuvuudella: muuttumattomuuden (fixed mindset) ja kasvun ajattelutavalla (growth mindset).

 

Muuttumattomuuden ajattelutavan omaksunut uskoo saaneensa syntyessään tietyn määrän lahjakkuutta. Se määrittelee hänen myöhemmän neuvotteluosaamisensa. Neuvottelujen kannalta hän siis joko osaa tai ei osaa neuvotella. Osaamista ei voi merkittävästi myöhemmin muuttaa. Sen vuoksi hänen kannattaa välttää asioita, joissa voi epäonnistua eli pelata varman päälle, koska epäonnistuminen on merkki kyvyttömyydestä. Sitä hän ei voi näyttää itselleen eikä muille.

 

Kasvun mahdollisuuteen uskova näkee oppimisen ja erilaisten kykyjen kehittämisen haasteena ja mahdollisuutena. Hän tiedostaa yrittämisen ja ponnistelujen merkityksen. Aina ei välttämättä heti onnistu. Onnistuminen edellyttää yrittämistä ja jatkuvaa kehittymistä. Tällöin ajatuksena on, että epäonnistuminen on osa oppimista.

 

Mainio esimerkki

Dwek kertoo TEDx-puheenvuorossaan (sitaatti kirjasta: Amy Cuddy. Vahvasti Läsnä. 2018) siitä, mitä prosessiin keskittyminen voi merkitä:

 ”Kuulin chicagolaisesta lukiosta, jossa oppilaiden oli valmistuakseen läpäistävä tietty määrä kursseja, ja jos heiltä jäi jokin kurssi läpäisemättä, he saivat arvosanaksi ”Ei vielä.” Minusta se oli fantastista, koska hylätty arvosana saa opiskelijan ajattelemaan, että hän ei ole mitään eikä menossa minnekään. ”Ei vielä” -arvosana auttaa kuitenkin ymmärtämään, että oppiminen jatkuu. Se tarjoaa tien tulevaisuuteen.”

Esimiesten ja muidenkin kannattaa pitää mielessään kasvun tarjoamat mahdollisuudet, kun he ohjaavat ja antavat palautetta neuvotteluja käyville ihmisille. Kannustus ja kiitokset yrittämisestä, innostuksesta, luovuudesta ja kehityksestä tuottavat suurempaa hyötyä kuin tuijottaminen yksioikoisesti kulloisiinkin tuloksiin.

Lisää verkkokurssilla:

https://www.mytalentia.fi/kauppa/onnistu-neuvottelijana-7-askelta-menestykseen/

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »