web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Luottamus neuvotteluissa

Luottamus on toimivien ihmissuhteiden ja neuvotteluissa onnistumisen perusta. Luottamusta tarvitaan erityisesti oman neuvotteluryhmän jäsenten, oman taustaryhmän ja toisen osapuolen neuvottelijoiden kesken. Kun toisen osapuolen neuvottelija sanoo hyväksyvänsä ehdotuksemme, uskomme hänen pitävän suullisen lupauksensa silloin, kun luotamme häneen.

 Kun ihmiset luottavat itseensä ja toisiinsa, he uskaltavat toimia omana itsenään. He tiedostavat oman epätäydellisyytensä ja haavoittuvuutensa. He uskaltavat kohdata konflikteja mahdollisuuksina ratkaista asioita. Samalla he sitoutuvat tekemiinsä päätöksiin. He pitävät itseään vastuullisina siitä, että panevat tekemänsä sopimukset asianmukaisesti täytäntöön.

Amy Cuddyn mukaan ihmiset arvioivat uuden ihmisen tavatessaan ensin tämän luotettavuutta ja vasta sen jälkeen pätevyyttä. Neuvottelijoiden kannattaa ottaa tämä vakavasti huomioon.

 Kannattaa muistaa, että neuvottelijoita kohtaan osoitettava luottamus välittyy neuvottelijan edustaman yhteisön hyväksi. Vastaavasti esimerkiksi yritystä kohtaan tunnettu luottamuksen puute heijastuu siellä työskenteleviin, vaikka neuvottelijoiden oma toiminta ei siihen antaisi aihetta.

 Luottamus on luonteeltaan neutraalia. Luottamussuhteen vallitessa ihminen voi tehdä sekä myönteisiä että kielteisiä asioita.

 Luottamusta on kahdenlaista: huolehtivaa luottamusta ja säännöistä kiinni pitävää luottamusta. Huolehtiva luottamus tarkoittaa sitä, että neuvottelija voi luottaa toisen henkilön huolehtivan eduistaan myös silloin, kun hän ei itse havaitse esimerkiksi syntymässä olevaa kömmähdystä. Säännöistä kiinni pitävä luottamus on sitä, että neuvottelija voi luottaa toisen henkilön toimivan ennakolta aavistettavalla tavalla.

 Luottamusta arvioidaan varsinkin seuraavilla kriteereillä: kyvykkyys, hyväntahtoisuus ja identiteetti. Asiaan liittyy myös ilmiö nimeltään ”nopea luottamus”. Näistä asioista samoin kuin neuvottelijan käytössä olevista keinoista lisätä luottamusta kerrotaan verkkokurssilla:

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »