web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Neuvotteluihin valmistautuminen on oppimista

Taitavat neuvottelijat tietävät, että huolellinen neuvotteluihin valmistautuminen on välttämätön edellytys neuvotteluissa onnistumiselle. Kuitenkin moni neuvottelija eri syistä laiminlyö kunnollisen valmistautumisen. Neuvottelija saattaa kokemuksensa perusteella pitää neuvotteluja rutiinina. Näin on etenkin silloin, kun hän neuvottelee toistuvasti samojen kumppaneiden kanssa. Tämän seurauksena hän helposti yliarvioi oman neuvotteluvoimansa, jättää kehittelemättä eri ratkaisumahdollisuuksia ja tekee yksipuolisia myönnytyksiä.

Valmistautuminen ei ole vain kertaluonteinen, ennen neuvottelua hoidettava tapahtuma. Päinvastoin se jatkuu koko neuvotteluprosessin ajan. Neuvottelijat täsmentävät tietoa neuvottelutaitojaan eritarpeista, huolenaiheista ja muista intresseistä, tavoitteista ja eri vaihtoehdoista, strategioista ja taktiikoista, neuvotteluvoimasta, suostuttelu- ja muista vaikuttamistavoista sekä toistensa sopimuksen parhaista vaihtoehdoista.  

Yhtenä hyödyllisenä keinoa valmistautumiseen ovat neuvotteluharjoitukset, joiden avulla neuvottelija voi turvallisesti ja virheitä pelkäämättä harjoitella esimerkiksi erilaisten strategioiden ja taktiikkojen käyttöä. Hän voi testata oppimiaan neuvottelutaitoja. Samalla hänelle avautuu mahdollisuus oppia omasta neuvottelukäyttäytymisestään, kun palaute auttaa häntä kiinnittämään huomiota asioihin, jotka ovat mahdollisesti jääneet häneltä huomaamatta. Mitä enemmän neuvottelija harjoittelee erilaisia tilanteita, sitä enemmän hän oppii toimimaan joustavasti käytännön neuvotteluissa.

 

Neuvottelijan kannattaa käyttää valmistautuessaan apunaan valmistautujan tsekkauslistaa, jolloin hän voi varmistautua, että keskeiset asiat tulevat otetuiksi huomioon. Tämä ja muut neuvotteluprosessi asiat selviävät valmennuksissa ja verkkokurssilla, johon sisältyy lähes 200-sivuinen neuvottelijan käsikirja.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »