web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Neuvotteluihin valmistautuminen on oppimista

Taitavat neuvottelijat tietävät, että huolellinen neuvotteluihin valmistautuminen on välttämätön edellytys neuvotteluissa onnistumiselle. Kuitenkin moni neuvottelija eri syistä laiminlyö kunnollisen valmistautumisen. Neuvottelija saattaa kokemuksensa perusteella pitää neuvotteluja rutiinina. Näin on etenkin silloin, kun hän neuvottelee toistuvasti samojen kumppaneiden kanssa. Tämän seurauksena hän helposti yliarvioi oman neuvotteluvoimansa, jättää kehittelemättä eri ratkaisumahdollisuuksia ja tekee yksipuolisia myönnytyksiä.

Valmistautuminen ei ole vain kertaluonteinen, ennen neuvottelua hoidettava tapahtuma. Päinvastoin se jatkuu koko neuvotteluprosessin ajan. Neuvottelijat täsmentävät tietoa neuvottelutaitojaan eritarpeista, huolenaiheista ja muista intresseistä, tavoitteista ja eri vaihtoehdoista, strategioista ja taktiikoista, neuvotteluvoimasta, suostuttelu- ja muista vaikuttamistavoista sekä toistensa sopimuksen parhaista vaihtoehdoista.  

Yhtenä hyödyllisenä keinoa valmistautumiseen ovat neuvotteluharjoitukset, joiden avulla neuvottelija voi turvallisesti ja virheitä pelkäämättä harjoitella esimerkiksi erilaisten strategioiden ja taktiikkojen käyttöä. Hän voi testata oppimiaan neuvottelutaitoja. Samalla hänelle avautuu mahdollisuus oppia omasta neuvottelukäyttäytymisestään, kun palaute auttaa häntä kiinnittämään huomiota asioihin, jotka ovat mahdollisesti jääneet häneltä huomaamatta. Mitä enemmän neuvottelija harjoittelee erilaisia tilanteita, sitä enemmän hän oppii toimimaan joustavasti käytännön neuvotteluissa.

 

Neuvottelijan kannattaa käyttää valmistautuessaan apunaan valmistautujan tsekkauslistaa, jolloin hän voi varmistautua, että keskeiset asiat tulevat otetuiksi huomioon. Tämä ja muut neuvotteluprosessi asiat selviävät valmennuksissa ja verkkokurssilla, johon sisältyy lähes 200-sivuinen neuvottelijan käsikirja.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »