web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Valmistaudu neuvotteluun: selvitä Sopimuksen Paras Vaihtoehto (SPV)

 

 

Neuvottelujen tarkoituksena on saada aikaan sopimus. Sei ei aina ole mahdollista. Tällaista tilannetta varten neuvottelijan kannattaa selvittää mahdollisimman tarkoin Sopimuksen Paras Vaihtoehto (SPV, englanniksi BATNA, jota hän käyttää silloin, kun neuvottelemalla ei saada aikaan hyväksyttävää sopimusta.

Neuvotteluissa sillä osapuolella, jolla on käytettävissään toista enemmän sopimuksen korvaavia vaihtoehtoja, on yleensä enemmän neuvotteluvoimaa.

SPV on kokonaisarvioon perustuva suunnitelma siitä, miten toimitaan, jos sopimustie ei tuota tulosta. Se ei siis ole itsessään sopimus vaan vaihtoehto sopimiselle. Se antaa itsevarmuutta neuvottelijoille ja varmistaa, ettei neuvottelija hyväksy sopimustarjousta, joka on huonompi kuin oma SPV tai vastaavasti hylkää tarjousta, joka on parempi kuin oma SPV.

Esimerkki. Työnhakija on esittänyt 4 000 euron palkkatoivomuksen. Hän saa nykyisessä työssään 3 450 euroa ja lounasedun. Uuden mahdollisen työnantajan viimeinen tarjous: 3 600 euroa, ei lounasetua.

Hakijan mahdollisia vaihtoehtoja sopimukselle: hän jää nykyiseen työpaikkaansa, hän jatkaa hakemista muualle tai ryhtyy jatko-opiskelijaksi. Siinä tapauksessa, että hakija on työtön, tilanne on erilainen. Jos hän on hakenut useita paikkoja saamatta kutsua haastatteluun, hänen neuvotteluvoimansa on pienempi kuin silloin, kun hänellä on mahdollisuus valita työpaikkojen välillä.

Vastaavasti hakijan kannattaa pyrkiä selvittämään työnantajan SPV. Jos hakijalla on sellaista erityisosaamista, jota työnantaja tuossa tilanteessa kipeästi tarvitsee ja jota on vaikea hankkia, työnantajalla on rajoitetusti vaihtoehtoja sopimiselle.

Neuvottelun aikana sekä hakija että työnantaja pitävät mielessä oman Sopimuksen Parhaan Vaihtoehtonsa ja vertaavat sitä esillä oleviin sopimusehdotuksiin.

Jompikumpi tai molemmat osapuolet voivat tietenkin ali- tai yli-arvioida oman ja toisen SPV:n. Jos kummankin osapuolen vaihtoehdot ovat yhtä heikkoja tai vahvoja, kumpikaan ei ole niskan päällä. Silloin sopimukseen pääseminen on helpompaa verrattuna tilanteeseen, että toisella osapuolella on toista huomattavasti enemmän menetettävää. Mitä kalliimmiksi sopimuksen parhaat vaihtoehdot tulisivat kummallekin osapuolelle, sitä enemmän osapuolia kiinnostaa sopimukseen pääseminen.

SPV:sta ja sen huomioon ottamisesta saat lisää tietoa verkkokurssillani:

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »