web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Kannattaa tutustua etukäteen uuteen neuvottelukumppaniin

 

Usein neuvottelija tuntee toisen osapuolen neuvottelijat vuosien tai jopa vuosikymmenien takaa. Aina näin ei ole. Silloin neuvottelut alkavat neuvottelijoiden tutustumisella toisiinsa ja suhteiden. Sir Francis Baconin (1579) sanoin ”On parempi osoittaa valmiutta neuvottelemiseen… kuin rynnätä oikopäätä asiaan.”

 

Suhteiden luomisessa yhteiset tutut ja kumppanit ovat arvokkaita kummallekin osapuolelle. He voivat antaa tietoa neuvottelukump-panien taustoista, käyttäytymistyyleistä, arvostuksista, aikaisem-mista neuvotteluista ja muista neuvotteluun liittyvistä asioista.

 

Neuvottelijalle on arvokasta tietoa esimerkiksi se, että mikä hänelle on yhteistä uuden kumppanin kanssa (koulutustausta, asuinalue, harrastukset jne). Ihmiset tekevät mielellään yhteistyötä sellaisten ihmisten kanssa, jotka jollakin tavalla muistuttavat heitä itseään.

 

Neuvottelijalle on hyvä tietää, jos toisen osapuolen neuvottelija ovat erittäin kilpailuhenkinen ja käyttää tarvittaessa kovia neuvottelutaktiikkoja. Tämä tieto voi auttaa välttämään tilanteen, että neuvottelu joutuisi jo alkuvaiheessa törmäyskurssille. Tässä kannattaa muistaa Franklin D. Rooseveltin sanat: ”Kohtele muita ihmisiä hyvin, niin hekin kohtelevat sinua hyvin – ainakin 90 prosenttia ajasta.”

 

Neuvottelijan kannattaa pyrkiä tutustumaan kumppaniin epävirallisesti jo ennen neuvottelua. Tämä voi tapahtua vaikkapa yhteisellä lounaalla. Myös jo muutaman minuutin etukäteen tapahtuva puhelinkeskustelu, jossa neuvottelijat käsittelevät muita kuin tulevissa neuvotteluissa esille tulevia asioita, on tärkeä. Tällä tavalla neuvottelija voi osoittaa yhteistyöhalua toista neuvotteluosapuolta kohtaan, jakaa ja hankkia tietoa ja rakentaa keskinäistä luottamusta.

 

Small talk on yhtä tärkeää tuttujenkin neuvottelijoiden kesken neuvottelujen käynnistysvaiheessa. Se luo osaltaan suotuisaa ilmapiiriä.

 

Suhteita kuten muitakin neuvotteluissa tärkeitä asioita käsiuittelen lähemmin neuvottelujen verkkokurssilla:

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Linda Hill: Curiosity

Lue lisää »

HBS Faculty Pick Trends to Watch in 2022

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »