web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Intressit neuvotteluissa

Moni ihminen pitää tavoitteita neuvottelujen keskeisenä asiana. Sitä ne tietenkin ovatkin. Asiaa on kuitenkin tarkasteltava siltä kannalta, miksi neuvotteluissa vaaditaan jotakin (tavoite) ja mihin se perustuu.

Asiaa voi havainnollistaa seuraavalla esimerkillä. Toimihenkilö pyytää esimieheltä 300 euron henkilökohtaista palkankorotusta. Hän kokee, että on sen ansainnut. Viimeisestä palkankorotuksesta on kulunut kolme vuotta. Luonnollisesti hän on saanut työehtosopimuksen mukaiset korotukset.

Esimies toteaa keskustelussa, että toimihenkilöllä on varmaan jokin peruste pyynnölleen, ja pyytää kertomaan sen. Toimihenkilö sanoo tehneensä työnsä hyvin ja sen vuoksi ansainneensa korotuksen. Korotuksen määrästä hän toteaa, että sehän on kovin alhainen.

Esimies ja toimihenkilö käyvät yhdessä läpi yrityksen palkkausperusteet, jotka ovat vaativuuteen perustuva peruspalkka ja henkilökohtaiseen osaamiseen, suoritukseen ym perustuva henkilökohtainen palkanosa. Lisäksi yrityksessä maksetaan vuosittain yrityksen tulokseen perustuva palkkio. Niiden perusteella toimihenkilö sai asianmukaista palkkaa.

Keskustelun kuluessa esimiehelle kävi ilmeiseksi, että palkankorotuspyynnön todellisena perusteena olikin se, että toimihenkilö haki arvostusta, jota hän ei ilmiselvästi ollut saanut muuten riittävästi. Tällä perusteella esimies johdatti keskustelun palautteen antamiskäytäntöihin, tehtäväkuvaan, nimikkeeseen, kehittymistavoitteisiin jne. Lopputuloksena oli se, että he sopivat yhdessä monista asioista, jotka tyydyttivät palkankorotusta pyytänyttä. Jatkossa palkankorotuskin voidaan maksaa ilman sen kummempia neuvotteluja.

Neuvotteluihin valmistautumisessa on tärkeää kysyä MIKSI-kysymyksiä. Niihin annettavat vastaukset kertovat siitä, mitä tarpeita ja muita intressejä haluamme tyydyttää tai mitä huolenaiheita haluamme poistaa neuvottelemalla. Yhtä tärkeää on miettiä ja selvittää toisen osapuolen intressejä. MITÄ-kysymyksiin vastaamalla luomme tavoitteita, joita voidaan saavuttaa eri tavoin (MITEN-kysymykset).

Uutiset Espoo.fi

Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4. – Mukana yksinyrittäjätuki ja sulkemiskorvaus

Yritysten kustannustukea haetaan Valtiokonttorista. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on...

Lue lisää »

Koronarokotukset Espoossa: Lisätietoa Vaxzevria-rokotteen käytöstä sekä 65-69-vuotiaiden mahdollisuudesta valita rokotteensa

THL on linjannut, että 65-69-vuotiaat voivat valita koronarokotteensa toukokuun alusta alkaen. Viime aikoina vuosina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Returning to Campus: Elizabeth Kennedy

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »