web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Hallitusneuvottelut ja neuvottelutaidot

Viiden puolueen edustajat neuvottelevat parhaillaan hallitusohjelmasta. Nämä neuvottelut ovat monimutkainen prosessi, jossa on paljon muuttuvia tekijöitä. Neuvotteluihin osallistuu ihmisiä, joilla on erilaista neuvottelukokemusta. Pääministeriehdokkaalla Antti Rinteellä on vahva ammattiliittotausta ja kokemusta kovista neuvotteluista. Puoluejohtajilla on yleensäkin taustansakin perusteella monenlaista kokemusta erilaisista neuvotteluista.

Neuvottelujen viestinnässä huomio kiinnittyy siihen, että julkisuuteen on kerrottu aika vähän ehdottomista vaatimuksista. Keskusta on kyllä ilmaisut kynnyskysymyksensä ehtona hallitukseen menolle. Monestihan ennen neuvotteluja ja niiden aikana esitetään kovia ja ehdottomia vaatimuksia. Niistä tulee julkisuuden kirous, koska julkisista lupauksista on vaikea perääntyä Kuitenkin juuri hallitusneuvotteluissa kaikki osapuolet joutuvat menemään toisiaan vastaan ja luopumaan ehdottomista vaatimuksistaan. On mielenkiintoista nähdä, muuttuuko tilanne loppuviikkoa kohti, kun Rinteen ilmoittama tavoiteaikataulu lähestyy.

Monesti neuvotteluja arvioidaan puhtaasti lopputulosten kannalta eli huomio kiinnitetään toisaalta asetettuihin tavoitteisiin ja toisaalta saavutettuihin tuloksiin (voittoihin ja tappioihin). Kuitenkin yhtä tärkeää on analysoida koko prosessia sekä myös neuvottelusuhteiden kehittymistä. Ihmissuhteilla on usein ratkaiseva merkitys onnistumiselle. Neuvotteluissa on kysymys myös siitä, miten kukin neuvottelija pystyy toteuttamaan sekä edustamansa puolueen että omia arvojaan. Neuvottelut ovat aina kokonaisuus. Odotan mielenkiinnolla perjantaita.

 

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »