web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Hallitusneuvottelut ja neuvottelutaidot

Viiden puolueen edustajat neuvottelevat parhaillaan hallitusohjelmasta. Nämä neuvottelut ovat monimutkainen prosessi, jossa on paljon muuttuvia tekijöitä. Neuvotteluihin osallistuu ihmisiä, joilla on erilaista neuvottelukokemusta. Pääministeriehdokkaalla Antti Rinteellä on vahva ammattiliittotausta ja kokemusta kovista neuvotteluista. Puoluejohtajilla on yleensäkin taustansakin perusteella monenlaista kokemusta erilaisista neuvotteluista.

Neuvottelujen viestinnässä huomio kiinnittyy siihen, että julkisuuteen on kerrottu aika vähän ehdottomista vaatimuksista. Keskusta on kyllä ilmaisut kynnyskysymyksensä ehtona hallitukseen menolle. Monestihan ennen neuvotteluja ja niiden aikana esitetään kovia ja ehdottomia vaatimuksia. Niistä tulee julkisuuden kirous, koska julkisista lupauksista on vaikea perääntyä Kuitenkin juuri hallitusneuvotteluissa kaikki osapuolet joutuvat menemään toisiaan vastaan ja luopumaan ehdottomista vaatimuksistaan. On mielenkiintoista nähdä, muuttuuko tilanne loppuviikkoa kohti, kun Rinteen ilmoittama tavoiteaikataulu lähestyy.

Monesti neuvotteluja arvioidaan puhtaasti lopputulosten kannalta eli huomio kiinnitetään toisaalta asetettuihin tavoitteisiin ja toisaalta saavutettuihin tuloksiin (voittoihin ja tappioihin). Kuitenkin yhtä tärkeää on analysoida koko prosessia sekä myös neuvottelusuhteiden kehittymistä. Ihmissuhteilla on usein ratkaiseva merkitys onnistumiselle. Neuvotteluissa on kysymys myös siitä, miten kukin neuvottelija pystyy toteuttamaan sekä edustamansa puolueen että omia arvojaan. Neuvottelut ovat aina kokonaisuus. Odotan mielenkiinnolla perjantaita.

 

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »