web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Eduskunnan työilmapiiri

Eduskunnan työilmapiiri

 

Eduskunnan valiokuntatyöskentely näyttää olleen kaikkea muuta kuin rakentavaa. Sosiaali- ja terveysvaliokunta oli soten kanssa tiukoilla. Hallituspuolueiden edustajilla ja oppositiopuolueilla oli toisistaan täysin poikkeavat intressit, mikä on heijastunut kansanedustajien toimintaan. Ylilyönneiltä ei ole vältytty.

Vaikka perustuslakivaliokuntakin oli täystyöllistetty, sen toiminnasta ei kantautunut julkisuuteen samanlaisia viestejä.

Tuollaisessa ilmapiirissä eduskunnan virkamiesten työ on varmaan ollut kaikkea muuta kuin nautinnollista. Mietintöluonnosten kirjoittaminen kovassa paineessa ei ole helppoa.

Kansalaisina emme pääse tutustumaan valiokuntien työhön, koska kokoukset eivät ole julkisia. Tilojenkaan vuoksi tämä ei ole mahdollista. Jos julkisuus haluttaisiin toteuttaa vaikka jonkin tärkeän asiakokonaisuuden käsittelyn osalta, se olisi helposti mahdollista. Kokousten videointi mahdollistaisi niiden seuraamisen reaaliajassa. On eri asia, haluaako eduskunta tätä. Silloinhan pääsisimme arvioimaan kunkin valiokunnan jäsenen toimintaa ja kuulemaan asiantuntijoiden esitykset. Kaikki tätä tuskin haluavat.

Vaaleilla valittavat edustajat ottavat toivottavasti ohjenuorakseen toistensa arvostamisen ja arvokkaan käytöksen. Puolueet voivat vaikuttaa eduskunnan ilmapiiriin hakemalla aitoa yhteistyötä riippumatta siitä, mitkä puolueet ovat hallituksessa ja mitkä oppositiossa. Varsinkin sotessa ja sosiaaliturvan uudistuksessa toivoisi mahdollisimman laajaa yhteisymmärrystä. Uudistusten pitää palvella koko kansaa ei minkään puolueen omia vahvoja eturyhmiä. Taitaa olla helpommin sanottu kuin tehty.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Linda Hill: Curiosity

Lue lisää »

HBS Faculty Pick Trends to Watch in 2022

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »