web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Eduskunnan työilmapiiri

Eduskunnan työilmapiiri

 

Eduskunnan valiokuntatyöskentely näyttää olleen kaikkea muuta kuin rakentavaa. Sosiaali- ja terveysvaliokunta oli soten kanssa tiukoilla. Hallituspuolueiden edustajilla ja oppositiopuolueilla oli toisistaan täysin poikkeavat intressit, mikä on heijastunut kansanedustajien toimintaan. Ylilyönneiltä ei ole vältytty.

Vaikka perustuslakivaliokuntakin oli täystyöllistetty, sen toiminnasta ei kantautunut julkisuuteen samanlaisia viestejä.

Tuollaisessa ilmapiirissä eduskunnan virkamiesten työ on varmaan ollut kaikkea muuta kuin nautinnollista. Mietintöluonnosten kirjoittaminen kovassa paineessa ei ole helppoa.

Kansalaisina emme pääse tutustumaan valiokuntien työhön, koska kokoukset eivät ole julkisia. Tilojenkaan vuoksi tämä ei ole mahdollista. Jos julkisuus haluttaisiin toteuttaa vaikka jonkin tärkeän asiakokonaisuuden käsittelyn osalta, se olisi helposti mahdollista. Kokousten videointi mahdollistaisi niiden seuraamisen reaaliajassa. On eri asia, haluaako eduskunta tätä. Silloinhan pääsisimme arvioimaan kunkin valiokunnan jäsenen toimintaa ja kuulemaan asiantuntijoiden esitykset. Kaikki tätä tuskin haluavat.

Vaaleilla valittavat edustajat ottavat toivottavasti ohjenuorakseen toistensa arvostamisen ja arvokkaan käytöksen. Puolueet voivat vaikuttaa eduskunnan ilmapiiriin hakemalla aitoa yhteistyötä riippumatta siitä, mitkä puolueet ovat hallituksessa ja mitkä oppositiossa. Varsinkin sotessa ja sosiaaliturvan uudistuksessa toivoisi mahdollisimman laajaa yhteisymmärrystä. Uudistusten pitää palvella koko kansaa ei minkään puolueen omia vahvoja eturyhmiä. Taitaa olla helpommin sanottu kuin tehty.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »