web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Rakentamiseen riittää rahaa, palveluissa puutteita

Pikavisiitillä Savonlinnassa ihmettelin, että Olavinkatua on mutettu kovalla rahalla ja että Pitkääsiltaa levennetään. Samaan aikaan luin lehdestä, että sosiaali- ja terveydenhuollon menot ylittävät suunnitellusta. Savonlinnassa on maan kokeimpia kunnalisveroprosentteja. Asioiden tärkeysjärjestys?

 

Savonlinna kärsii taloudellisesti ja muuten opettajankoulutuksen siirrosta Joensuuhun. Kaupungissa on paljon tyhjiä vuokra-asuntoja, joita puretaan. Työpaikkojen vähennys merkitsee huomattavia veromenetyksiä. Opiskelijoiden ja henkilökunnan siirtyminen pois Savonlinnassa heijastuu monella kaupungin yrityksiin. Kysyntä vähenee kaupassa, ravintoloissa ja palveluissa. Heijastusvaikutukset ovat moninaisia. Kaupungissa on yhä enemmän tyhjää liiketilaa. Samalla jäin ihmettelemään esimerkiksi Tokmannin sijoittumista keskustan ulkopuolelle. Autottomat imiset eivät voi siellä asioida, kun julkinen liikennekin on heikkoa.

 

Kuulin, että on vaikeaa saada julkiselle puolelle esimerkiksi hammaslääkäriaikoja, koska ei ole riittävästi hammaslääkäreitä. Yksityinen on ainoa vaihtoehto monelle. Keskusssairaalan palvelujen kohtalokin riittppuu tulevista yhteistyöratkaisuista Mikkelin kanssa. Ei ole olemassa kovinkaan  helppoja ratkaisuja. Suunniteltu sotekaan ei palveluja kunnolla parantane.

Savonlinnassa tarvitaan monen muunkin paikkakunnan tavoin asioiden priorisointia. Ulkopuolisena luulisi, että tuollaiset massiiviset katutyöt ovat vähemmän tärkeitä kuin ihmisten tarvitsemat palvelut. Kyllä savonlinnalaiset olisivat mahtuneet liikkumaan entisilläkin katu- ja jalkakäytäväleveyksillä.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »