web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Uuden esimiehet jännitteet

Uusi esimies kohtaa työpaikalla monenlaisia odotuksia ja jännitteitä. Omalla esimiehellä on omat odotukset, sanoin kollegoilla ja johdettavilla. Uusi esimies tahtoo helposti saada aikaan muutoksia ja "näyttää kyntensä". Moni asia näyttääytyy arjessä erilaiselta, kuin esimies on etukäteen ajatellut.

Työpaikka on saattanut nostaa esimieheksi henkilön, joka on ollut erittäin taitava ammatissaan. Esimiestehtävään hänellä ei ole välttämättä ollut hinkua eika hän ole sitä vakavasti koskaan ajatellutkaan. Tällöin hänellä on helposti rooliristiriita. Pyrkiäkö toimimaan samanaikaisesti itseään koko ajan kehittävänä ammattilaisena vaiko toimia esimiehen ammatissa? Molempia ei pysty hoitamaan täysipainoisesti. Johtaminen joka tapauksessa kärsii tällaisesta tasapainoilevasta rooliristiriidasta. Ratkaisu ei ole helppo. Helposti ajatellaan kasvojen menetystä, jos esimies päättääkin palata asiantuntijaroolinnsa ja toteaa, ettei esimiestyö ole hänen juttunsa. Ratkaisu on kuitenkin kaikkien onneksi. Käytännössä tällainen paluu ei olekaan jokapäiväistä.

Esimiestyö ja eteneminen johtamisuralla ei ole nuorten keskuudessa ykkösjuttu. Oman asiantuntijuuden kehittäminen sekä työn sisältö ja merkitys painavat esimiestyön tarjoamia mahdollisuuksia enemmän. Kuitenkin johtamistehtäviinkin löytyy ihmisiä. Jotta he onnistuvat mahdollisimman hyvin jo uransa alkutaipaleella, he tarvitsevat kunnollista ja jatkuvaa perehdyttämistä ja monenlaista tukea. Tällä voidaan välttää kalliit uusintarekrytoinnit inhimillisista seikoista puhumattakaan. Vastuu on uusien eimiesten esimiehillä, HR:lla ja johdettavilla. Onnistuakseen esimies tarvitsee apua ja tukea, samoin nöyrää mieltä kuunnella ja oppia.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »