web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Uuden esimiehet jännitteet

Uusi esimies kohtaa työpaikalla monenlaisia odotuksia ja jännitteitä. Omalla esimiehellä on omat odotukset, sanoin kollegoilla ja johdettavilla. Uusi esimies tahtoo helposti saada aikaan muutoksia ja "näyttää kyntensä". Moni asia näyttääytyy arjessä erilaiselta, kuin esimies on etukäteen ajatellut.

Työpaikka on saattanut nostaa esimieheksi henkilön, joka on ollut erittäin taitava ammatissaan. Esimiestehtävään hänellä ei ole välttämättä ollut hinkua eika hän ole sitä vakavasti koskaan ajatellutkaan. Tällöin hänellä on helposti rooliristiriita. Pyrkiäkö toimimaan samanaikaisesti itseään koko ajan kehittävänä ammattilaisena vaiko toimia esimiehen ammatissa? Molempia ei pysty hoitamaan täysipainoisesti. Johtaminen joka tapauksessa kärsii tällaisesta tasapainoilevasta rooliristiriidasta. Ratkaisu ei ole helppo. Helposti ajatellaan kasvojen menetystä, jos esimies päättääkin palata asiantuntijaroolinnsa ja toteaa, ettei esimiestyö ole hänen juttunsa. Ratkaisu on kuitenkin kaikkien onneksi. Käytännössä tällainen paluu ei olekaan jokapäiväistä.

Esimiestyö ja eteneminen johtamisuralla ei ole nuorten keskuudessa ykkösjuttu. Oman asiantuntijuuden kehittäminen sekä työn sisältö ja merkitys painavat esimiestyön tarjoamia mahdollisuuksia enemmän. Kuitenkin johtamistehtäviinkin löytyy ihmisiä. Jotta he onnistuvat mahdollisimman hyvin jo uransa alkutaipaleella, he tarvitsevat kunnollista ja jatkuvaa perehdyttämistä ja monenlaista tukea. Tällä voidaan välttää kalliit uusintarekrytoinnit inhimillisista seikoista puhumattakaan. Vastuu on uusien eimiesten esimiehillä, HR:lla ja johdettavilla. Onnistuakseen esimies tarvitsee apua ja tukea, samoin nöyrää mieltä kuunnella ja oppia.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »