web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Nuorten velkaantuminen

Uutisissa on kerrottu nuorten ihmisten velkaantumisesta. Jotkut eivät hakeudu töihin velkataakkansa kanssa, koska käteen jäisi vähemmän rahaa kuin ilman työtä. Tilanne on huolestuttava ja sen pitäisi herättää päättäjät.

 

Televisio ja radio saavat yhä enemmän mainoseuroja erilaisten pikavippiyritysten mainonnasta. Rahalaitos esimerkkinä mainostaa lainan kilpailutusta joka mahdollisella mainoskatkolla.Annetaan ymmärtää, että yritys kilpailuttaisi jokaisen hakijan lainat erikseen. Käytännössä kysymyksessä ovat kaikille samansisältöiset ja -ehtoiset lainat.

Lisävelan ottamionen on tehty liian helpoksi. Hetken mielijohteesta voi ottaa aina vain uutta lainaa, kunnes tilanne on kestämätön. Kaiken lisäksi korot ovat monesti kohtuuttoman korkeat. Ei tarvitse olla ekonomisti tajutakseen, että useiden lainojen hoitaminen oienillä tuloilla tulee mahdottomaksi. Kas siinä uusi markkinarako: yhdistetään lainoja.

Näyttää siltä, ettei asia herätä päättäjiä. Pikavippiyritykset lienevät kannattavia ja niiden taustalta löytyy muiden alojen yrittäjiä. Se selittänee osaltaan välinpitämättömyyden. Surullisinta on, että liian monet eivät pääse vuosiin eroon lainoistaan.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »