web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Yritän parhaani ja muita turhia sanomisia työpaikalla


Työpaikalla kuulemme sanoja, jotka kannattaa jättää sanomatta. Ne toimivat usein täysin eri tavalla, kuin mitä tarkoitamme. Seuraavassa muutamia tavallisimpia sanontoja, jotka kannattaa jättää sanomatta.

1 Yritän parhaani
Tämä kertoo, ettet tosissasi yritä ja ettet ole aidosti sitoutunut siihen, mitä annat ymmärtää tekeväsi. Parempi on panna toimeksi.

2 Aina ennenkin on tehty näin
Kertooko tämä siitä, ettet viitsi edes miettiä parempaa tapaa hoitaa asia? Näetkö muutokset mörköinä?

3 Kyllähän minä, mutta kun nuo muut
Muista, että jokainen on vastuussa omista tunteistaan, ajattelustaan, tulkinnoistaan ja tekemisistään. Ei kannata osoittaa muista sormella ja etsiä syntipukkeja. Miltä tuntuisi, jos sinua itseäsi osoitettaisiin tällä tavalla?

4 Miksi aina minä?
Esimiehen tarjotessa tehtävää, jonka hoitamiseen aikasi tai osaamisesi ei riitä, kysy, mitä asioita voidaan lykätä tai keiltä saat apua, mieluummin kuin heittäydyt uhrin asemaan. Terve jämäkkyys on omista ja yhteisistä eduista huolehtimista tasapuolisesti.

5 Tämä, mitä nyt sanon, ei ole tärkeää
Miksi sanot sellaista, mitä et itsekään arvosta? Todellisuudessa sanot, että kuunnelkaa huolella, tämä on tärkeää. Luota siis itseesi ja ole sanojesi takana.

6 Tuo on hieno idea, mutta …
Huomaa, että mutta-sana mitätöi edellisen lauseen myönteisen ajatuksen. Sopikaa työpaikalla vaikka sellaisesta pelisäännöstä, että jokainen, joka käyttää mutta-sanaa tässä merkityksessä, joutuu maksamaan vaikkapa kaksi euroa yhteiseen kahvikassaan.

7 Tämä hoituu hetkessä!
Meillä on taipumuksena yliarvioida omaa osaamistamme varsinkin asioissa, joihin osaamisemme ei riitä. Lupaa vähemmän ja tee enemmän.

8 Tämän on pakko onnistua
Helposti kuvittelemme, että aikaisempi menestys on tae myös tulevasta onnistumisesta. Kuitenkin tilanteet harvoin toistuvat sellaisinaan. Uudessa tilanteessa voidaan vaatia erilaista osaamista ja mukautumista uusiin olosuhteisiin. Älä siis ripustaudu aikaisempaan menestykseen.

9 Häneltä se onnistuu, hän on hyvä tyyppi
Kun pidämme työkaverin yhdestä piirteestä, annamme helposti sen vaikuttaa käsityksiimme myös muista asioista. Rekrytointivaiheessa voimme sokaistua hakijan jollekin ominaisuudelle, joka muistattaa hakijaa itsestämme, ja huomaamattamme sivuuttaa muita tärkeitä piirteitä. Ole tietoinen tällaisesta ajattelun vinoutumasta.

10 Aina, ei koskaan, jokainen, ei kukaan, …

Käyttäessämme tällaisia yleistäviä ilmauksia yleistämme asioita, vaikka todellisuudessa asiat ja tilanteet ovat paljon monimutkaisempia ja vivahteikkaampia. Tällaiset ilmaisut kuvaat pitkälti pessimististä ajattelua. Tapahtumat ovat kuitenkin yhä enemmän ”sekä – että” –asioita.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »