web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Yritän parhaani ja muita turhia sanomisia työpaikalla


Työpaikalla kuulemme sanoja, jotka kannattaa jättää sanomatta. Ne toimivat usein täysin eri tavalla, kuin mitä tarkoitamme. Seuraavassa muutamia tavallisimpia sanontoja, jotka kannattaa jättää sanomatta.

1 Yritän parhaani
Tämä kertoo, ettet tosissasi yritä ja ettet ole aidosti sitoutunut siihen, mitä annat ymmärtää tekeväsi. Parempi on panna toimeksi.

2 Aina ennenkin on tehty näin
Kertooko tämä siitä, ettet viitsi edes miettiä parempaa tapaa hoitaa asia? Näetkö muutokset mörköinä?

3 Kyllähän minä, mutta kun nuo muut
Muista, että jokainen on vastuussa omista tunteistaan, ajattelustaan, tulkinnoistaan ja tekemisistään. Ei kannata osoittaa muista sormella ja etsiä syntipukkeja. Miltä tuntuisi, jos sinua itseäsi osoitettaisiin tällä tavalla?

4 Miksi aina minä?
Esimiehen tarjotessa tehtävää, jonka hoitamiseen aikasi tai osaamisesi ei riitä, kysy, mitä asioita voidaan lykätä tai keiltä saat apua, mieluummin kuin heittäydyt uhrin asemaan. Terve jämäkkyys on omista ja yhteisistä eduista huolehtimista tasapuolisesti.

5 Tämä, mitä nyt sanon, ei ole tärkeää
Miksi sanot sellaista, mitä et itsekään arvosta? Todellisuudessa sanot, että kuunnelkaa huolella, tämä on tärkeää. Luota siis itseesi ja ole sanojesi takana.

6 Tuo on hieno idea, mutta …
Huomaa, että mutta-sana mitätöi edellisen lauseen myönteisen ajatuksen. Sopikaa työpaikalla vaikka sellaisesta pelisäännöstä, että jokainen, joka käyttää mutta-sanaa tässä merkityksessä, joutuu maksamaan vaikkapa kaksi euroa yhteiseen kahvikassaan.

7 Tämä hoituu hetkessä!
Meillä on taipumuksena yliarvioida omaa osaamistamme varsinkin asioissa, joihin osaamisemme ei riitä. Lupaa vähemmän ja tee enemmän.

8 Tämän on pakko onnistua
Helposti kuvittelemme, että aikaisempi menestys on tae myös tulevasta onnistumisesta. Kuitenkin tilanteet harvoin toistuvat sellaisinaan. Uudessa tilanteessa voidaan vaatia erilaista osaamista ja mukautumista uusiin olosuhteisiin. Älä siis ripustaudu aikaisempaan menestykseen.

9 Häneltä se onnistuu, hän on hyvä tyyppi
Kun pidämme työkaverin yhdestä piirteestä, annamme helposti sen vaikuttaa käsityksiimme myös muista asioista. Rekrytointivaiheessa voimme sokaistua hakijan jollekin ominaisuudelle, joka muistattaa hakijaa itsestämme, ja huomaamattamme sivuuttaa muita tärkeitä piirteitä. Ole tietoinen tällaisesta ajattelun vinoutumasta.

10 Aina, ei koskaan, jokainen, ei kukaan, …

Käyttäessämme tällaisia yleistäviä ilmauksia yleistämme asioita, vaikka todellisuudessa asiat ja tilanteet ovat paljon monimutkaisempia ja vivahteikkaampia. Tällaiset ilmaisut kuvaat pitkälti pessimististä ajattelua. Tapahtumat ovat kuitenkin yhä enemmän ”sekä – että” –asioita.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Linda Hill: Curiosity

Lue lisää »

HBS Faculty Pick Trends to Watch in 2022

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »