web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Tovaldsin yllättävä kannanotto

Nils Torvalds otti ylen presidenttivaalien keskustelussa esille yllättävän asian: imaamien koulutuksen ja katsoi, että imaameilta voitaisiin edellyttää määriteltyä koulutustasoa.

Asian esille ottamista en olisi odottanut RKP:n ehdokkaalta. Asia on kuitenkin tärkeä. Imaameilla on iso valta ja vastuu siitä, mitä moskeijoissa opetetaan. Yhteiskunnan kannalta on vaarallista, jos opetus sisältää ääriajattelua, vaikka julkisesti muuta kerrotaan. Tanskassa kuvattu ja ylessäkin näytetty ohjelma kertoi karua kieltään siitä, miten ihmisiä opetettiin olemaan sopeutumatta tanskalaiseen elämämuotoon ja lainsäädännön mukaiseen elämään.

Asiaa ei ole juuri kommentoitu mediassa. Syitä lienee monia. Yksi sellainen voi olla pidättäytyminen kaikesta kriittisestä arvioinnista, koska sen pelätään heittävän rasismin varjon esittäjänsä harteille. Jokin taho voi myös kokea, ettei asia ole kommentoinnin arvoinen. Myös asian esille nostajan henkilöllä saattaa olla merkitystä: Torvalds saisi huomiota. Kuka tiennee todelliset syyt vaikenemiseen.

Kaikkia tällaisia ilmiöitä soisi käsiteltävän mahdollisimman laajasti ja monipuolisesti. Asia ei ole vähäpätöineen, koska musmimitaustaisten osuus kasvaa koko ajan maassamme ja Euroopassa. Yhteiskunnan kannalta on tärkeää, ettei ääriajattelulle anneta turhaan kasvualustaa.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »