web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Luottoa luoton perään

Tv:n maksukanavat mainostavat tiheästi erilaisia pikaluottoja. Rahalaitos.fi-mainoksia näytetään jopa kahdesti saman mainoskatkon aikana. Mikä näissä ärsyttää ja huolestuttaa?

Lainaaminen on tehty todella helpoksi. Netin kautta lainahakemus ja vastaus luvataan jo minuutissa. Sitten vain kuluttamaan. Kaiken kukkaraksi luvataan, että yritys on hankinut lainatarjouksen 20 pankilta. Todellisuudessa kyseessä ovat kaikille lainaajille samat lainaehdot. Yksilöllisiä tarpeitä ei voida tuollaisessa toiminnassa ottaa huomioon.

Mitä tällainen lainan tarjoaminen eri kanavilla voi merkitä jo ennetään talousvaikeuksissa oleville ihmisille? Lienee aikamoinen houkutus ottaa koko ajan uutta lainaa, kun entisiä ei ole pystytty maksamaan. Lainataakka kasvaa ja käy ylivoimaiseksi. Firmojen luottotappiot kasvavat ja nostavat entisesttään korkeita lainakorkoja. Raha käy kuitenkin kaupaksi, koska sen saaminen on tety helpoksi ja riskeistä vaietaan.

Mikä avuksi? Toivoa sopii, että maahan luodaan luottorekisteri, jota lainanantajat myös käyttävät lainoja myöntäessään. Silloin ainakin osa ongelmallisista luottopäätöksistä jäisi tekemättä. Ei ole kenenkään etu, että yhä enemmän ihmisiä joutuu maksukyvyttömiksi ja menettää mahdollisuutensa moniin palveluihin kuten vakuutuksiin ja kännykkäliittymiin sekä turvautumaan viime kädessä toimeentulotukeen.

Poliittisilta päättäjiltä odotetaan toimenpiteitä, jotta tilanne saadaan nykyistä paremmin hallintaan.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »