web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Ihminen on ihminen asemasta riippumatta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi eilen Ilta-Sanomien Sanomatalossa järjestetyssä presdenttikanditaattien haastattelussa osuvasti kuluneen kuuden vuoden tärkeimpänä opetuksenaan havaintoa, että myös suurvaltajohtajat ovat ihmisiä. ”Ihminen on ihminen, istui millä pallilla tahansa.” 

Käytännön elämässä aika usein päättäjiin näytetään asetettavan ylitsevuotavan korkeita odotuksia. Aajatellaan, että jollakin korkeassa asemassa on muita ylivertaisesti parempi osaaminen ja kyky nähdä tulevaisuutta. Samalla unohdetaan inhimilliset puutteet ja erikoisuudet. Kuvitellaan myös, että tällaisen henkilön pitää kestää mitä tahansa panettelua ja motiivien tahallista väärin ymmärrystä. Hänellä kuvitellan olevan ehtymätön energiavarastokin.

Jokaisen, joka hakeutuu esimies- ja johtotehtäviin, kannattaa selvittää itselleen omat motiivinsa sekä selkeyttää ihmiskäsityksensä ja minäkuvansa. Ei kannata kuvitella tulevansa muita viisaammaksi ja ylivertaiseksi sen vuoksi, että onnistuu pääsemään johonkin asemaan. Kannattaa olla nöyrä ja oma itsensä. Silloin voi saada arvostusta ja seuraajia. Kukkoilemalla ei menestystä heru.

Kansalaisina meidän kannattaa suhtautua tasa-arvoisesti toisiin ihmisiin asettamatta ketään keinotekoisesti jalustalle. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, ettemme kritiikittömästi pidä totena mitä tahansa lausumaa totena emmekä jotakin vaihtoehtoa ainoana oikeana. Muodostamme omat kantamme ja uskallamme niitä puolustaa. Kaikissa organisaatioissa se ole helppoa, varsinkin, jos johdolla on autoritäärinen ote. Näitäkin organisaatioita on vielä olemassa. Jokaisen kannattaa miettiä, mihin suostuu. Jokaisella on oikeus ihmisarvoiseen johtamiseen.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »