web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Ihminen on ihminen asemasta riippumatta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi eilen Ilta-Sanomien Sanomatalossa järjestetyssä presdenttikanditaattien haastattelussa osuvasti kuluneen kuuden vuoden tärkeimpänä opetuksenaan havaintoa, että myös suurvaltajohtajat ovat ihmisiä. ”Ihminen on ihminen, istui millä pallilla tahansa.” 

Käytännön elämässä aika usein päättäjiin näytetään asetettavan ylitsevuotavan korkeita odotuksia. Aajatellaan, että jollakin korkeassa asemassa on muita ylivertaisesti parempi osaaminen ja kyky nähdä tulevaisuutta. Samalla unohdetaan inhimilliset puutteet ja erikoisuudet. Kuvitellaan myös, että tällaisen henkilön pitää kestää mitä tahansa panettelua ja motiivien tahallista väärin ymmärrystä. Hänellä kuvitellan olevan ehtymätön energiavarastokin.

Jokaisen, joka hakeutuu esimies- ja johtotehtäviin, kannattaa selvittää itselleen omat motiivinsa sekä selkeyttää ihmiskäsityksensä ja minäkuvansa. Ei kannata kuvitella tulevansa muita viisaammaksi ja ylivertaiseksi sen vuoksi, että onnistuu pääsemään johonkin asemaan. Kannattaa olla nöyrä ja oma itsensä. Silloin voi saada arvostusta ja seuraajia. Kukkoilemalla ei menestystä heru.

Kansalaisina meidän kannattaa suhtautua tasa-arvoisesti toisiin ihmisiin asettamatta ketään keinotekoisesti jalustalle. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, ettemme kritiikittömästi pidä totena mitä tahansa lausumaa totena emmekä jotakin vaihtoehtoa ainoana oikeana. Muodostamme omat kantamme ja uskallamme niitä puolustaa. Kaikissa organisaatioissa se ole helppoa, varsinkin, jos johdolla on autoritäärinen ote. Näitäkin organisaatioita on vielä olemassa. Jokaisen kannattaa miettiä, mihin suostuu. Jokaisella on oikeus ihmisarvoiseen johtamiseen.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Professor Kash Rangan: Enlightening

Lue lisää »

Vault: How to be a Moral Leader: Sandra Sucher Reads The Making of the Atomic Bomb

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A few of my favorite things

Neighborhood holiday lights are sparkling and candles are flickering in the windows of the houses in our small town....

Lue lisää »

Gratitude for the one who is always with you

I’m 24 years-old standing in a bathroom no bigger than a linen closet, staring at my bloodshot eyes in a mirror....

Lue lisää »